Xiaomi 10 Pro vs Xiaomi 11 Pro: ce diferențe sunt?

Xiaomi 10 Pro vs Xiaomi 11 Pro: ce diferențe sunt?

După lansarea Xiaomi 11 Pro este timpul să vedem dacă a existat într-adevăr o îmbunătățire relevantă față de predecesorul său, Xiaomi 10 Pro.

Așadar, în această comparație ne vom confrunta cu fiecare dintre caracteristicile acestor terminale și într-un mod foarte detaliat. Dacă în 2020, Xiaomi 10 Pro a reușit să fie încoronat drept telefonul cu cea mai bună cameră de pe piață, se pare ca noul membru al familiei Mi vine sa ocupe primul loc în această competiție.

Design și ecran

Dacă începem să comparăm prin aspectul exterior și designul lor, sunt o serie de smartphone-uri create cu cele mai bune materiale și care mizează pe ecrane din sticlă. Și, ca de obicei, această gamă include certificarea TÜV Rheinland Eye Comfort, HDR10+ și tehnologia Dolby Vision cu protecție la zgârieturi, Corning Gorilla Glass Victus. Adăugând chiar și protecție IP68 împotriva apei și prafului. Dacă ne uităm la dimensiunea ecranului AMOLED al Xiaomi 10 Pro, putem vedea cum ajunge la 6,67 inci într-o rezoluție Full HD+.

În schimb, ecranul lui Xiaomi 11 Pro rămâne exact același cu cel al lui Mi 11, cu o dimensiune de 6,81 inci la o rezoluție de 2K și o rată de reîmprospătare de 120 Hz, comparativ cu 90 Hz a predecesorului său. Cu toate acestea, este adevărat că ecranele și structura lor sunt similare ca estetică, dar nu și ca dimensiune și rezoluție. În plus, ecranul din spate al noii versiuni Xiaomi Mi Pro este conceput pentru a ne putea vedea în timp ce facem fotografii cu camerele din spate, pe lângă gestionarea și controlul notificărilor.

Performanțe

Și cum s-ar putea altfel, din moment ce mulți îl așteptau, noul Xiaomi Mi 11 Pro aduce cu el Qualcomm Snapdragon 888, care a debutat la Mi 11, este și principalul manager de performanță al versiunii Pro a lui Mi 11. Deci nu lasă nicio surpriză în ceea ce privește procesorul și performanțele sale. De asemenea, este însoțit de 8 GB RAM și 256 GB memorie sau 12 GB + 256 GB, cu tehnologie RAM LPDDR5 și stocare UFS 3.1 pentru a oferi o viteză mai mare.

Iar din partea Xiaomi 10 Pro, echipamentul pe care îl prezintă a rămas oarecum în urmă, dar nu cu mult. Ei bine, vine integrat cu 8 sau 12 GB de RAM de tip LPDDR5 și este completat cu 256 sau 512 GB de stocare. Deși fără posibilitatea extinderii prin Micro SD, ceva ce a fost obișnuit la telefoanele mobile de la producătorul chinez high-end.

Cele mai bune camere

Camerele acestor două telefoane Xiaomi sunt speciale, având în vedere că sunt, posibil, unele dintre cele mai bune camere de telefon mobil de pe piață. Dacă începem cu camera din spate a lui Xiaomi 10 Pro, evidențiem deschiderea sa de 108 Mpx f/1.6 , în timp ce Xiaomi 11 Pro are 50 Mpx cu o deschidere superioară de ƒ/1.95 sub senzorul Samsung GN2.

Și dacă ne uităm la înregistrarea video a ambelor smartphone-uri, putem ajunge până la 8K, deși în noul model Pro putem beneficia de focalizare laser auto cu slow motion de până la 1920 fps. Dacă vom continua să analizăm ambele camere, vom ajunge la al doilea obiectiv. În Xiaomi 10 Pro vom descoperi că unghiul său larg de 20 Mpx, ceva mai mare decât cel al rivalului său. Deoarece unghiul larg al lui Mi 11 Pro este de 13 Mpx, deși ne poate surprinde și pe noi.

În al treilea obiectiv al ambelor, găsim teleobiectivul. La Xiaomi 10 Pro este de 1 Mpx cu posibilitatea de a ajunge la un zoom hibrid 10X, spre deosebire de cei 8 Mpx ai noului model Xiaomi Pro. Pe lângă faptul că este folosit ca teleobiectiv, poate fi folosit și ca macro. Dar punctul culminant al acestei a treia camere este în depărtare, deoarece ne va permite un zoom digital de 50x. Și dacă ne uităm la camera frontală a ambelor terminale, vom avea o deschidere de 20 Mpx f/2.0 pentru selfie-urile noastre.

Bateria

Secțiunea bateriei este foarte asemănătoare, deoarece ambele au o baterie puternică. Xiaomi 10 Pro are o baterie de 4.500 mAh cu încărcare rapidă de 50W, iar Xiaomi 11 Pro are o baterie de 5.000 mAh cu încarcare rapidă de 68W.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns