Iohannis anunţă un nou vaccin anti-Covid, care să combată tulpina Omicron. „Voi cere să nu se exagereze cu restricţiile”

Iohannis anunţă un nou vaccin anti-Covid, care să combată tulpina Omicron. "Voi cere să nu se exagereze cu restricţiile"

Iohannis anunţă un nou vaccin anti-Covid, care să combată tulpina Omicron. „Voi cere să nu se exagereze cu restricţiile”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat înaintea reuniunii de la Consiliul European că una dintre temele de discuţie o reprezintă un nou vaccin anti-Covid, care să ajute în combaterea tulpinii Omicron. Iohannis a mai declarat că va cere liderilor europeni să nu exagereze cu restricţiile în ceea ce priveşte tranzitul de mărfuri în cadrul UE, conform observatornews.ro.

Președintele României, Klaus Iohannis, a susţinut o declarație de presă înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

„Astăzi începe Consiliul European de iarnă, avem multe teme pe ordinea de zi. Vreau să mă refer la trei teme de mare interes pentru noi:

  • Pandemia de Covid: vom avea discuţii aplicate, există o îngrijorare larg răspândită, legată de Omicron. Vom discuta ce putem face în comun şi cum vom obţine un vaccin nou, pregătit pentru a combate această nouă formă a virusului. Este foarte clar pentru toată lumea că doar vaccinarea poate să oprească răspândirea acestei pandemii. Sunt teme complicate şi sper să ajungem rapid la o concluzie cum obţinem acest vaccin nou, cum va fi achiziţionat. Voi avea grijă să cer să nu se exagereze cu măsurile de restricţie, când vine vorba de traficul de mărfuri în cadrul UE;

CITEŞTE ŞI: Tavan prăbușit peste 6 muncitori români, în Belgia: un tânăr a murit, iar alți trei sunt grav răniți

  • A doua temă se referă la energie. Vom discuta despre preţurile enorme la care a ajuns gazul şi despre ce se poate face. Noi am luat acasă măsuri, dar ele nu pot merge la infinit. Trebuie analizată bine piaţa, să vedem cum putem îmbunătăţi condiţiile reale.

CITEŞTE ŞI: Avem deja transmitere comunitară cu Omicron în România! Medicii trag un semnal de alarmă

  • A treia tema este cea a securităţii şi a busolei strategice, care va stabili cum se orientează UE în deceniile care vin şi în zona de securitate, securitate economică. Voi sublinia importanţa deosebită strategică a întregii regiuni a Mării Negre şi importanţa colaborării între UE şi NATO. Este nevoie de colaborare pozitivă şi nu putem să acceptăm paralelisme între NATO şi UE.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns