Avem deja transmitere comunitară cu Omicron în România! Medicii trag un semnal de alarmă

Varianta Omicron a ajuns la transmitere comunitară în România. Ministerul Sănătăţii: Probabil va deveni dominantă în următoarele 2 săptămâni

Se înmulțesc cazurile de infectare cu varianta Omicron în țara noastră, iar unii medici spun că avem deja transmitere comunitară. Și asta pentru că printre cei depistați cu mutația sud-africană sunt și oameni care nu au călătorit. România are pana acum 11 cazuri depistate.

CITEȘTE ȘI: Ziua care a schimbat istoria României. 16 decembrie 1989: La Timișoara s-a strigat „Libertate” – revoluția începuse

Cei de la Organizația Mondială a Sănătății avertizează că Omicron este cea mai contagioasă varianta a coronavirusului, dar duce la forme mai ușoare de boală.

Ultimele persoane depistate cu varianta Omicron sunt complet vaccinate și au forme ușoare de boală

Printre ele se află și o asistentă medicală de la Spitalul Victor Babeș din București. Femeia are 31 de ani și nu are istoric de călătorie.

”Sunt câteva, nu foarte multe și acesta a fost cel care s-a confirmat deocamdată. Aceasta este situația, dar ne așteptăm ca în continuare să apară și altele și nu ar fi o surpriză pentru noi, ba dimpotrivă, ne așteptăm ca în primele săptămâni din luna ianuarie să avem un nou aflux de pacienți.  Va începe o transmitere comunitară și în București și probabil că și în restul țării”, spune Simin Aysel Florescu, manager Spitalul Victor Babeș.

Pe lângă pacienta care a fost infectata cu noua tulpina, pe teritoriul României au mai fost descoperite alte două cazuri în ultimele 24 de ore.

sursa: antena3.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *