Percheziții DIICOT și DGA la Poliția de Frontieră Timiș. Suspecți de implicarea într-o reţea de trafic de migranţi

Poliţişti suspectaţi că au luat mită de la șoferi. 18 percheziții

Au fost descinderi de amploare ale DIICOT şi Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), joi, la sediul Poliției de Frontieră Timiș.  Este vorba de mai multe percheziții la locuințele și birourile mai multor ofițeri.

CITEȘTE ȘI: Avem deja transmitere comunitară cu Omicron în România! Medicii trag un semnal de alarmă

Potrivit primelor informații, sunt percheziționate birourile mai multor polițiști de frontieră de la STPF Timiș, care ar fi implicați în combaterea traficului de migranți și contrabandei

Din ancheta DIICOT, ar fi reieşit că unii poliţişti de frontieră deschideau dosare penale la Pachetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi autorizau colaboratori sub acoperire pentru a dovedi presupusele fapte, notează antena3.ro

În realitate, cărăuşii, sub coordonarea poliţiştilor, transportau migranţi care erau trecuţi ilegal graniţa României în drumul lor spre Europa de Vest.

Grupuri întregi de migranţi au fost ajutaţi tocmai de cei care ar fi trebuit să combată fenomenul. Ulterior, aceştia erau plătiţi de grupările de crimă organizată care trimiteau banii prin serviciile de plată rapidă sau direct conturile unor „săgeţi” din Poliţia de Frontieră.

Nu mai puţin de zece persoane vor fi aduse la audieri în faţa procurorilor din Capitală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *