E nebunie cu sezonul estival din acest an: cererea e mai mare decât oferta. Ce preferă timişorenii

Concediul de odihnă 2021: Ce se întâmplă cu zilele de concediu neluate în acest an. Până când pot fi acordate

E nebunie mare cu sezonul estival din acest an. Lumea s-a săturat de retricții și vrea cu rice preț să meargă în concediu, chiar dacă trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar. Numărul mare al solicitărilor i-a surprins pe tour-operatori, care nu au achiziționat prea multe pachete tursitice, de teamă că nu se vor vinde din cauza pandemiei.

”Cererea e mai mare decât oferta, e peste cea de anul trecut. Nu ne așteptam la un asemenea fenomen, ca să venim cu mai multe oferte, dar recuperăm acum. Oamenii vor neapărat să meargă în vacanță”, spune Gabriela Petcana, reprezentanta unei agenții turistice din Timișoara.

Cea mai mare căutare o au stațiunile din Turcia și Grecia, îndeosebi cele cu all-inclusive și cu pachete care să includă transport cu avionul.

În același timp, au crescut și cererile pentru locațiile mai sofisticate, chiar dacă prețurile sunt mai mari, compensându-se însă cu servicii de o calitate superioară.

CITEŞTE ŞI: Transursoaia, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri. Tot mai mulţi timişoreni îşi cumpără proprietăţi în zonă (foto)

Coasta de Azur și Austria sunt doar două dintre destinațiile preferate de turiștii mai pretențioși, aceștia dispunând de însoțitor de grup și de tururi ale unor obiective de vizitat.

La fel de mare este cererea și pentru litoralul românesc, unde foarte multe hoteluri au capacitatea integral ocupată. Foarte bine se închiriază camerele din blocurile nou-construite, cu precădere cele din Mamaia Nord, unde prețul pentru o noapte de cazare într-un apartament cu două camere situat lângă plajă este de 500 de lei.

CITEŞTE ŞI: Salata de roșii românească este felul de mâncare european de vară cu cele mai puține calorii

În aceste cazuri, cu greu se mai găsesc locuri disponibile în această perioadă, doar după 15 august mai existând șanse de a găsi ceva. Și la munte există o cerere la fel de mare, stațiunile cunoscute având un grad foarte mare de căutare, chiar dacă prețurile sunt destul de piperate: la Sinaia, de pildă, pentru o noapte de cazare cu mic-dejun inclus se plătește cel puțin 400 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns