Anunţ de la meteorologi: Ne aşteaptă câteva zile de arşiţă!

Anunţ de la meteorologi: Ne aşteaptă câteva zile de arşiţă!

Temperaturile vor fi mai ridicate decât ar trebui în luna iulie, iar de la începutul lunii august ele devin apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi cele normale pentru această perioadă, ușor excedentare în iulie.

12 – 19 iulie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice, centrale și nordice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de vest a țării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în zona Carpaților Orientali și în estul Carpaților Meridionali.

19 – 26 iulie
Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

26 iulie – 2 august
Cu excepția regiunilor sud-estice și a extremității de sud a teritoriul, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, în toate regiunile.

2 – 9 august
Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

 

Cod portocaliu în vestul ţării

Este cod portocaliu de caniculă în cinci județe din zona de Vest a țării, unde temperaturile vor fi de 37 – 39 de grade în stația de măsurare. Disconfortul termic va fi accentuat. În Nord-Vest, Centru, Sud și Sud – Este este cod galben de caniculă.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37 – 39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22 – 20 de grade.

Valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă în Nord-Vest, Centru, Sud și Sud-Est.

În după-amiaza și seara de marți, pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice.

Avertizarea meteorologică este valabilă pentru marți și miercuri.

Sursa: Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns