Două cabinete de medicină de familie şi unul de stomatologie, printre investiții aflate în execuție într-o comună timişeană

iecea mare 6

Conform edilului-șef Liviu Tomulea, la Iecea Mare se află în derulare trei investiții din fonduri atrase, guvernamentale și europene.

CITEŞTE ŞI: O localitate timişeană îşi schimbă înfăţişarea, în acest an

Astfel, se lucrează la investiția de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă, dotarea acesteia cu stație de tratare și realizarea de branșamente în fața gospodăriilor. Investiția înseamnă înlocuirea a 26 de kilometri de rețea și postarea de 872 de cămine dotate cu apometre cu telecitire.

CITEŞTE ŞI: Bărbatul care şi-a ucis iubita cu un morcov, reţinut pentru 24 de ore

Până în prezent, constructorul a executat circa 30 la sută din lucrările necesare, având un an termen pentru a le finaliza.

Un al doilea obiectiv, finanțat din fonduri obținute din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), ca și primul, este reabilitarea dispensarului medical, clădire lipită de cea a primăriei. Lucrările sunt până acum executate în proporție de 20 la sută. Investiția vizează realizarea amenajarea a două cabinete de medicină de familie și a unuia pentru stomatologie.

CITEŞTE ŞI: Caz revoltător: Fetiță de patru ani, violată în repetate rânduri de concubinul mamei

De asemenea, spațiul recompartimentat va dispune de o sală de așteptare și o alta pentru tratament, de încăpere pentru sterilizarea instrumentarului, de vestiare și de grup sanitar.

Va fi dotat cu mobilierul necesar, cu calculatoare și aparatură medicală (tensiometre, ecograf și electrocardiograf). Termenul de execuție al lucrărilor este de șase luni.

CITEŞTE ŞI: Video – Scene uluitoare în vestul ţării. Un superstar din Hobbitul, gol-puşcă, s-a dezlănţuit: „Acest loc are atât de multă rezonanţă spirituală”

A treia investiție, pentru care s-au obținut 70.000 de euro din fonduri europene prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL), va fi folosită la achiziționarea unui utilaj pentru lucrul la înălțime.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *