Video – Scene uluitoare în vestul ţării. Un superstar din Hobbitul, gol-puşcă, s-a dezlănţuit: „Acest loc are atât de multă rezonanţă spirituală”

Manu Bennett

Un actor faimos în întreaga lume a vizitat Sarmizegetusa Regia, s-a dezbrăcat la pielea goală şi a intrat în sanctuarul mare circular pentru a practica Haka. „Acest loc are atât de multă rezonanţă spirituală”, a spus superstarul.

CITEŞTE ŞI: Bărbatul care şi-a ucis iubita cu un morcov, reţinut pentru 24 de ore

Scene cu totul bizare s-au petrecut în Sarmizegetusa Regia. Manu Bennett, unul dintre cei mai faimoşi actori neo – zeelandezi, cunoscut pentru rolurile sale în „Spartacus” şi „Hobbitul” a urcat în capitala Daciei din Munţii Orăştiei.

Potrivit informaţiilor adevarul.ro, s-a dezbrăcat gol-puşcă, a intrat în Marele sanctuar circular şi a început să practice Haka, un dans specific al populaţiei băştinaşe māori din Noua Zeelandă, cunoscut în lume de la jucătorii echipei naţionale de rugby a Noii Zeelande. Haka este un strigăt de război tradiţional ancestral, un dans, alcătuit din diferite posturi, efectuat cu mişcări viguroase prin bătăi puternice din picioare cu acompaniament ritmic strigat. Vedeta a fost oprită în cele din urmă de agenţii de pază, care au ajuns în scurt timp la el.

În Sarmizegetusa Regia astfel de practici sunt interzise prin regulamentul de vizitare al sitului, însă actorul, care era însoţit de un grup de prieteni şi-a cerut scuze şi a declarat că nu cunoaşte limba română şi nu a ştiut ce era scris pe panourile de informare. Jandarmii nu l-au amendat, din informaţiile adevărul.ro. Cu puţin timp înainte de sosirea vedetei, la Sarmizegetusa Regia a fost în vizită un grup de copii, însă când acesta s-a dezbrăcat pentru a face ritualul războinicilor maori, nu mai erau turişti în sit.

Manu Bennett (49 de ani) este originar din Auckland, Nouă Zeelandă. Familia lui s-a mutat în Australia în 1970, pe când el avea doar câteva luni. A fost un împătimit al sportului, iar în tinereţe a practicat rugby-ul. Bennett a fost însă mereu interesat de muzică, dans şi actorie. Şi-a început cariera de actor în 1993 cu un rol în serialul Paradise Beach. A interpretat rolul gladiatorului Crixus, în „Spartacus” şi pe Azog Profanatorul, căpetenia orcilor, în „Hobbitul”.

Sarmizegetusa Regia este cel mai important obiectiv turistic aflat pe teritoriul Parcului Natural Grădiştea Muncelului–Cioclovina. Vechea capitală a Daciei pre-romane, înfiinţată în urmă cu peste două milenii, se află în Munţii Orăştiei, la poalele Vârfului Godeanu, considerat de unii dintre istorici „muntele sfânt al dacilor“.

În Sarmizegetusa Regia, călătorii găsesc urmele unei aşezări urbane înfloritoare din Epoca Fierului, în jurul căreia au fost ridicate celelalte cetăţi dacice, care aveau în special rol de apărare.

Aici au fost descoperite în ultimii ani mai multe tezaure de bijuterii şi monede antice de aur şi argint, multe dintre obiecte fiind considerate unice. Printre cele mai preţioase piese găsite în situl UNESCO sunt mai multe brăţări spiralice din aur masiv, cu greutatea între 500 de grame şi un kilogram şi jumătate, dintre care 13 se află la Muzeul Naţional de Istorie al României. Cea mai mare parte din zona Sarmizegetusei Regia nu a fost cercetată sistematic până în prezent, conform adevarul.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *