Dominic Fritz a promis din nou căldură. Măcar și pentru trei zile

dominic fritz 19

„Acum câteva minute un furnizor temporar de gaz a transmis contractul semnat și Colterm va începe cât de repede se poate furnizarea căldurii și apei calde în locuințele timișorenilor și în spitale. Din motive tehnice, va dura câteva ore până când acest lucru se va simți în calorifere. Mulțumesc companiilor implicate, ministrului Energiei, Virgil Popescu, și tuturor celor care ne ajută în această criză.

Din păcate asta este doar o soluție temporară. Noul furnizor a acceptat să semneze acest contract doar până luni, 1 noiembrie, ora 7, iar deoarece cantitatea de gaz este limitată sistemul va funcționa doar la un nivel minim.

Consiliul Local a alocat Colterm săptămâna aceasta încă 8,3 milioane de lei, pe lângă cele 142 de milioane de lei pe care le-am dat deja anul acesta, o sumă record. Dar explozia prețului la gaz la cote fără precedent în istorie a adus companiile de termoficare în România, oricum cu probleme uriașe, într-o situație de pericol real.

Tot bugetul local nu mai este suficient să acopere aceste prețuri. Nici în Timișoara, nici în celelalte orașe din țară care au aceeași problemă. Ieri s-a votat în parlament o lege care va acoperi 50% din creșterea prețului la gaz pentru CET-uri prin subvenții de stat, un element important de soluție.

După mai multe săptămâni de discuții și negocieri cu toți marii furnizori de gaz și câteva companii mai mici din România, constat că dezorientarea din piața de gaz este enormă și de abia începem să realizăm magnitudinea crizei energetice în România.

Vom continua – împreună cu toți care au fost în aceste zile de partea Timișoarei, cu toți cei care ne-au sprijinit să traversăm această criză – toate demersurile pe lângă Guvernul României, Parlament, Comisia Europeană, astfel încât Timișoara și celelalte orașe cu termoficare publică să aibă furnizori și resursele necesare pentru a nu transforma această criză energetică într-una umanitară. Timișorenii au suferit destul în ultimele zile”, a scris primarul Timișoarei, Dominic Fritz, pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Se cere demisia primarului Timișoarei! „Veți avea sute de plângeri penale pentru ucidere din culpă, neglijență și abuz în serviciu!”

Timișorenii racordați la Colterm au răsuflat ușurați, miercuri, după ce autoritățile au anunțat încheierea crizei gazului, chiar dacă pentru o perioadă limitată de două săptămâni. Din păcate, joi dimineață, oamenii s-au trezit tot cu caloriferele reci.

În loc de căldură și apă caldă, timișorenii au avut parte de un mesaj de justificare din partea primarului Dominic Fritz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Dominic Fritz a promis din nou căldură. Măcar și pentru trei zile

  1. Asta este parca la condamnatul la moarte se amana executia ca este pana de curent.Dar DONIMIC FRITZ spunea nu demult de fica lui”TIMISOREANCA” ca vrea sa o creasca in Timisoara dar tare imi este ca acest tip daca continua asa va fugi in China,Tibet sau chiar pe Himalaia de furia Timisorenilor pe care ii tine in frig mai rau ca pe timpul lui Ceasca cand era cu portia dar era

  2. Fritz un handicapat mincinos tine timisorenii in frig.. Toata vara nu a fost in stare sa puna Coltermul pe picioare sa faca stoc puternic de carbune, pacura.. Sa incheie contract de furnizare a gazului cu o firma de distributie pe termen lung… Primarul este de vina ca stam in frig si fara apa calda desii toata vara am platit caldura anticipat pt lunile de iarna care urmeaza…

Lasă un răspuns