Opt lucruri cheie pentru a alege un robot de bucătărie în 2021

Opt lucruri cheie pentru a alege un robot de bucătărie în 2021

Un robot de bucătărie este un aparat care face sarcini repetitive în procesul de preparare a alimentelor. Este foarte util pentru a economisi timp, pentru a mânca mai sănătos și pentru a evita alimentele ultra-procesate.

Îl recomandăm cu totul acelor persoane cărora nu le place în mod deosebit să gătească. Nu este necesar să știi nimic despre gătit înainte de a începe: este necesar doar să lași mașina să funcționeze.

Cu toate acestea, înainte de a cumpăra un robot de bucătărie, sunt câteva lucruri cheie asupra cărora trebuie să te decizi. Și le vom acoperi în acest articol.

  1. Capacitatea bolului

Alegerea unui robot de bucatarie de dimensiunea potrivită depinde în mare măsură de dimensiunea familiei tale. Pentru o familie de patru persoane, merge o dimensiune în jur de 10 căni.

Dacă gătești mese mari, ai frecvent vizitatori sau gătești mai mari pentru pus la păstrare, atunci îți recomandăm să alegi o dimensiune mai mare. Un robot de bucătărie de 14 căni ar trebui să fie suficient în majoritatea cazurilor. Dispozitivele mai mari sunt folosite numai pentru prepararea alimentelor comerciale.

  1. Lame

Un robot de bucătărie bun ar trebui să aibă mai multe tipuri diferite de lame pentru diferite funcții, cum ar fi tocarea, măcinarea, piureul și așa mai departe.

Un alt lucru la care ar trebui să te uiți este calitatea materialului. Cele mai bune lame sunt fabricate din oțel inoxidabil. Ele oferă cea mai mare durabilitate și performanță.

  1. Putere

Tăierea sau tocarea de bază nu necesită prea multă putere. Cu toate acestea, anumite funcții precum amestecarea aluatului vor necesita mai multă forță.

În funcție de utilizarea intenționată, alege cu atenție puterea. Pentru a fi în siguranță, motoarele robotului de bucătărie cu mai mult de 700 de wați ar trebui să poată îndeplini chiar și acele sarcini mai grele.

  1. Funcții

Un robot de bucătărie bun ar trebui să vină cu diferite lame, discuri și atașamente potrivite diferitor funcții. Înainte de a cumpăra unul, asigură-te că aceste lucruri sunt incluse sau cel puțin că pot fi cumpărate separat.

Nu vrei să afli mai târziu că robotul tău de bucătărie nu poate face unele dintre sarcinile dorite.

  1. Garanții

Garanția standard pentru toate electrocasnicele este de un an. Unii producători apreciază calitatea produselor lor și oferă garanții extinse. În cele mai multe cazuri, aceste garanții extinse se aplică motorului.

Unii producători de oferă garanții mai lungi și la piese. Dacă găsești un astfel de robot de bucătărie, atunci poți fi sigur că nu va înceta să funcționeze la o săptămână după primul an. Probabil că te va costa puțin mai mult, dar va economisi mai mulți bani pe termen lung.

  1. Pregătirea sucului

Pentru stoarcere există aparate separate numite blendere. Dacă intenționezi să fac  sucuri în mod regulat, îți recomandăm să cumperi un blender.

Cu toate acestea, dacă intenționezi să faci suc doar ocazional, poți lua în considerare cumpărarea unui robot de bucătărie cu o astfel de capacitate.

  1. Piese care pot fi spălate în mașina de spălat vase

Cele mai multe aparate robot de bucătărie din zilele noastre au o parte care poate fi spălată în mașina de spălat vase. Dar nu strică niciodată să verifici de două ori, pentru orice eventualitate. Ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să cureți manual robotul de bucătărie după fiecare utilizare.

Cei mai buni roboți de bucătărie nu au margini ascuțite sau cavități greu accesibile unde alimentele se pot acumula. În aceste cazuri poate fi dificil chiar și pentru o mașină de spălat vase să ajungă în aceste locuri. Ar necesita apoi curățare manuală sau periere.

  1. Stabilitate

Unele sarcini grele pot provoca vibrații puternice. Stabilitatea este un factor important atunci când vine vorba de roboții de bucătărie.

Ar trebui să alegi un robot de bucătărie care are un corp solid și baze mai late. Bazele largi vor susține stabilitatea și vor împiedica robotul de bucătărie să se miște sau să danseze pe blatul din bucătărie.

Mai este un lucru important la un robot de bucătărie de bună calitate. Ar trebui să poată funcționa continuu pentru perioade lungi de timp, fără supraîncălzire. Desigur, acest lucru depinde și de tipul de încărcare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns