Abonații Colterm au din nou căldură și apă caldă? Situația din Timișoara, informații de ultimă oră

Avarii și sincope în alimentarea cu cărbune la Colterm. A scăzut din nou căldura în calorifere

Promisiunea că timișorenii racordați la sistemul centralizat vor avea din nou încălzire și apă caldă a fost făcută, pe Facebook, de primarul Dominic Fritz. Oamenii, exasperați după zilele petrecute în frig, au așteptat cu nerăbdare momentul în care situația revine la normal. Atât doar că anunțul a fost facut joi după amiază, iar până la această ora în unele cartiere, caloriferele sunt reci sau nici vorbă de apă caldă.

Conform postărilor de pe rețelele de socializare, joi seara:

„În Girocului încă nu..nici măcar acum numai curge nici apa…”

„Bucovina nimic..”

„Lidia, Girocului, nici vorba, minciuni gogonate. Duduie caloriferele electrice, mai departe vedem ce-o mai fi. Cu nervii intinsi la maxim…”

„Eu am apă caldă dar caloriferele sunt încă reci. Stau pe Dragălina.”

Din Iosefin, Calea Aradului , zona Bălcescu, Dacia, strada Gheorghe Lazăr, zona Soarelui sau Bucovinei vin alte mesaje de la cei care așteaptă încă, joi seara, încălzirea caloriferelor sau apă caldă la robinet.

„În complex, nici apă caldă, nici căldură. Acum am terminat de montat boilerul electric”

„Of. Ziceau că durează puțin de când pornesc instalația până ajunge căldura”, sunt comentariile timișorenilor pe Facebook

„Maiăa-mea, zona Buziasului, acum aproximativ o oră, mi-a spus că sunt fooarte puțin călduțe caloriferele”.

Conform declarației primarului,  deoarece cantitatea de gaz este limitată, sistemul va funcționa doar la un nivel minim și pentru scurt timp.Mai precis până luni, 1 noiembrie, la ora 7.  După care nimeni nu știe ce va urma. Sunt doar promisiuni și solictări adresate, tot conform primarului, Guvernului României, Parlamentului și Comisiei Europene. Între timp, pe rețelele de socializare, oamenii își spun disperarea, enumerând zonele în care căldura nu a revenit nici peste noapte.

UPDATE: Sunt și vești bune „A pornit, la mine sunt caloriferele calde in partea de sus si caldute de la jumate in jos, iar apa e fierbinte. Zona Garii de Nord.”

Asteptăm reacțiile dumneavoastră la situație în comentarii la articol sau pe https://www.facebook.com/renasterearo


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

14 Comments
Goe 29 octombrie 2021
Apa calda avem și noi Ana Ipătescu 27
Daniel 29 octombrie 2021
Modern! Nici o💧 de apa calda.. da barem căldură în calorifere! Vorbe ca de obicei, pana la fapte mai este cale lungă! I fain sa fii răcit și sa stai în frig!
Radovan 29 octombrie 2021
Poate ar trebuii ca domnul primar și ceilalți din primărie care sunt responsabili de situația cu căldură și responsabilii din colterm sa fie obligați sa suporte ce suportam și noi, nu sa se mute în vile scumpe. Pentru noi prostimea dacă nu ne facem treaba la locul de munca sau aducem prejudiciu ne așteaptă concedierea și penalizari, oare pentru cei sus numiți nu poate fi valabil? Oare aceasta incompetenta nu poate fi inclusa în zădărnicirea combaterii bolilor? Cei de la București nu cred sa ne ajute nu ne-au avu niciodată la inima doar au încasat mulți bani de la Timișoara!
Diana 29 octombrie 2021
Tic tac ...si inca asteptam apa calda si caldura. ...
Colgiu Maria 29 octombrie 2021
Iar ne-a mintit Domnul Fritz!!!!  Iarasi o noapte FARA CALDURA si FARA APA CALDA!!!! Locuiesc pe strada Gheorghe Lazar si nici urma de caldura sau apa calda. VREM CALDURA SI APA CALDA!!!!!!!!!!!!!! E a doua zi cand ne minte Domnul Fritz!
Bacila Ioan 29 octombrie 2021
În Sagului,mai precis str.Musicescu  totul este rece. Mulțumim dl.primar mintii frumos.
Costel 29 octombrie 2021
Caldura lui DONIMIC FRIG.Costele ce faci de te imbraci cu giaca si caciula mai iesi in oras la ora asta.Nu mama ma pregatesc de culcare la mine in camera unde am 9 grade caldura asigurata prin bunavointa si implicarea iubitului meu primar
Podhorodetchi Liliana 29 octombrie 2021
Din pacate stau in zona Girocului si , lipsa apa calda , lipsa caldura !
Gabi 29 octombrie 2021
Un primar nu produce gaz si nici nu vine cu el in geanta. Timisorenii si-au platit corect facturile de energie, de ce au trebuit lasati in frig in mijloc de pandemie si in prag de iarna ? Gazul a fost oprit de la un robinet de cineva, cu doua scopuri : sa scoata Timisorenii in strada si sa dea jos primarul. O metoda de joc politic cu o arma mult prea periculoasa si criminala caci Timisorenii nu au gresit cu nimic fata de ceilalti cetateni ai tarii. S-a recurs deja la o metoda mult prea inumana ca sa pedepsesti o intreaga comunitate pentru un scop personal. Actiunea nu poate ramane nepedepsita caci s-a procedat la limita democratiei cu dictatura. Sa inchizi intentionat gazul, apa sau curentul, este o actiune de rea vointa asemanatoare cu o arma de distrugere in masa. Pe cine distrugem ?
Maria 29 octombrie 2021
În Calea Aradului Est azi vineri dimineata nu avem nici caldura nici apa calda !
Ion 29 octombrie 2021
Cam cat mai au de gand da ne minta?
Ionela Antonovici 28 octombrie 2021
La noi zona stadion nu este apă caldă și căldură nici acum
Adriana 28 octombrie 2021
In centru, am asteptat cu nerabdare apa calda, pana la ora 23:30, dar in zadar. Caloriferele reci, iar apa este oprita. A mai amanat Primarul agonia, cu o zi. Oricum, pana "pornesc" ei din nou totul, vine ziua de luni, 1 noiembrie si se sisteaza furnizarea gazului! Daca nu ar fi de plans, ar fi de râs! Cum să postezi in fiecare zi cate o minciuna? Clar, trebuie să iau lectii de la Dominic Fritz!
Solidaritate ZERO la edili cu norodul 28 octombrie 2021
Toată conducerea PMT+CJT+toti Parlamentarii ăștia de Timis stau doar în VILE babane. Oare din ce bani?Cu centrale proprii și 25 de Grade în case. Îi doare pe ei în cu… de norodul înghețat în apartamente. Derbedeii s-au făcut politicieni și edili ca să FURE din banul Public prin firmele acoliților. Sau ce credeați…? Toți ar merita luați în furci, mama lor de hoți. De aceea au alungat-o pe Kovesi, ca să aibe liber la furat 🤫