Fritz, apel la mila publică pentru gaz. Cum a ajuns Timișoara…

Noua organigramă a Primăriei Timișoara e în ”grafic”, adică în instanță. Este contestată și înființarea Administrației pentru Sănătate și Educație

Timișorenii racordați la Colterm au răsuflat ușurați, miercuri, după ce autoritățile au anunțat încheierea crizei gazului, chiar dacă pentru o perioadă limitată de două săptămâni. Din păcate, joi dimineață, oamenii s-au trezit tot cu caloriferele reci.

În loc de căldură și apă caldă, timișorenii au avut parte de un mesaj de justificare din partea primarului Dominic Fritz:

„Aseară (miercuri, 27 octombrie – n.r.), la ora 18, am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12,30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public.

Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat șase ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că din păcate abia azi se va putea finaliza procedura.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz, prima reacție după ce un timișorean a murit: ‘Nu știu exact ce s-a întâmplat!’

Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans. Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză. Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz”.

CITEȘTE ȘI: Se cere demisia primarului Timișoarei! „Veți avea sute de plângeri penale pentru ucidere din culpă, neglijență și abuz în serviciu!”

Funcționarea sistemului centralizat de termoficare din Timișoara în acest sezon rece rămâne, în continuare, sub semnul întrebării. Soluțiile provizorii nu sunt de natură să-i mulțumească pe clienții Colterm, care s-ar putea adresa justiției în vederea obținerii de despăgubiri pentru nerespectarea contractelor de furnizare a energiei termice, cu atât mai mult cu cât o mare parte dintre asociațiile de proprietari au achitat căldura în avans încă din lunile de vară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Fritz, apel la mila publică pentru gaz. Cum a ajuns Timișoara…

  1. Si Hopa Mitica de la carma Consiliului Judetean Timis nu ridica un deget sa ajute timisorenii. Sta, bine mersi, 4 ani papusa in fereastra, pe un loc caldut dat de timisorenii care acum stau in frig. Politrucii de carton! Toti sunteti o apa si un pamant. 

Lasă un răspuns