Doi timișoreni, candidați la funcții înalte, au picat testul sincerității de Ziua Îndrăgostiților

rodica surducan

În condițiile în care locul de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de director general al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara a rămas cel inițial, la Instituția Prefectului… Arad, timișoreanul care a dezvăluit detalii din culise, Eugen Bucur (vezi articolul Un candidat la un post de director în primărie acuză o posibilă trucare a concursului), nu s-a mai prezentat la proba scrisă, ținută luni în orașul de pe Mureș, astfel că, în ziua respectivă, la ora 15,59, numele doamnei Rodica Surducan (actual director adjunct interimar), rămasă singura candidată, a fost afișat pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), ca fiind cel al fericitului admis, cu 78 de puncte, la proba următoare, cea a interviului.

CITEȘTE ȘI: Noul cod rutier intră în vigoare astăzi. Amenzi mai mari chiar şi de 10 ori

Proba interviului, de Ziua Îndrăgostiților

Bun, de regulă, în condițiile date, proba interviului pare floare la ureche, dar, totuși, ea trebuie dată și luată. Așadar, luni, după proba scrisă și afișarea punctajului, pe site-ul ANFP s-a anunțat și data la care se va desfășura proba interviului: joi, 14 februarie, ora 10, adică ieri dimineață.

La 50 de kilometri distanță

Până aici, totul în regulă, doar că, ieri, în jurul orei 10, o păsărică mi-a șoptit la ureche că doamna Surducan nu se afla la Arad, unde trebuia să susțină proba interviului, ci se afla la Prefectura Timiș, la o întâlnire de lucru cu subprefectul Daniel Franțescu și cu alți oficiali.

CITEȘTE ȘI: Piaţa imobiliară, în declin. Vânzările de case şi terenuri sunt în scădere

Ca atare, m-am deplasat la sediul prefecturii și am așteptat nerăbdător încheierea ședinței, curios să aflu chiar din gura doamnei Surducan de ce nu se afla la Arad, la proba interviului.

Cică interviul fuse și se duse…

Finalmente, distinsa doamnă și-a făcut apariția, așa că m-am prezentat – era prima noastră întâlnire live – și am întrebat-o cum de nu se află la Arad, așa cum se anunțase pe site-ul ANFP.

 

Unsă cu toate alifiile, Rodica Surducan nu s-a pierdut cu firea și, deși se vedea cu ochiul liber că am surprins-o neplăcut cu prezența mea acolo, mi-a explicat că interviul a avut loc… miercuri!

Pasămite, reprezentanții ANFP i-au sunat pe toți candidații și le-au solicitat să se prezinte cu o zi mai repede la Arad, pentru proba interviului! Interesant, foarte interesant…

Stânga-mprejur de teama pozelor

Doamna Surducan m-a sfătuit să solicit alte lămuriri reprezentanților ANFP, așa că i-am mulțumit și am coborât scările instituției, așteptând-o afară și pregătindu-mă să o fotografiez când iese din prefectură.

Când colo, ce să vezi: când m-a observat pregătit să o pozez, venerabila doamnă a făcut stânga-mprejur mai sprintenă decât o atletă aflată în competiție și s-a refugiat în clădire.

Decis să nu pierd șansa de a o fotografia și a avea astfel o probă a prezenței dumneaei în sediul Prefecturii Timiș la ora la care site-ul oficial al ANFP anunțase proba interviului de la Arad, m-am întors și eu în clădire, pe urmele candidatei…

O discuție (credem noi) lămuritoare

Exasperată că nu scapă de mine, s-a oprit pe un coridor și m-a rugat să avem o discuție, încercând să afle ce doresc de la dumneaei.

Mi-a reproșat cele scrise în precedentele două articole, mărturisindu-mi că se simte hărțuită (?!), precum și atitudinea din acel moment, adică încercarea de tip paparazzi de a o fotografia.

I-am explicat că eu nu hărțuiesc pe nimeni, ci scriu articole și că am insistat să îi fac o fotografie pentru a avea o probă că a fost prezentă în Prefectura Timiș și nu la Arad. Atât și nimic mai mult.

Și i-am mai spus doamnei Surducan că e posibil ca demersurile mele să o fi șocat, dacă dumneaei este obișnuită cu jurnaliștii obedienți, obișnuiți cu redarea comunicatelor de presă și-atât.

În fine, dorind să îmi arate că nu are nimic de ascuns, Rodica Surducan m-a invitat în afara clădirii pentru a-i face pozele solicitate, i-am mulțumit frumos, am fotografiat-o și am plecat.

Cei prinși cu musca pe căciulă reacționează identic

Apropo de hărțuire și de reacția celor prinși cu musca pe căciulă, cităm un fragment din dialogul purtat, zilele trecute, de reporterii ziarului “Libertatea” cu medicul fals depistat în București, “ginecologul” cu diploma de facultate trucată Raluca Daniel Bîrsan: “- Vi se pare bine ca cineva să lucreze într-un spital cu o diplomă falsă? – Repet… nu am lucrat. Este o diferenţă… între a lucra şi a observa. Dvs. mă hărţuiţi. Nu aveţi acest drept. Eu zic să nu vă mai agitaţi atât. Vă creşte tensiunea”. Exact asta îmi reproșa și doamna Rodica Surducan ieri dimineață, că mă agit și că o hărțuiesc. Mda, ce să zic, viața nu e făcută doar din lapte și miere, apar și momente din astea când ți-e lumea mai dragă…

Alt candidat departe de locul interviului

De la sediul Prefecturii Timiș, în cinci minute am ajuns la alt sediu, al altei instituții publice, Direcția de Evidență a Populației Timișoara, clădirea din spatele Poștei Mari.

Aici i-am solicitat o întrevedere directorului interimar Radu Bogdan Sperneac, aflat în exact aceeași postură ca doamna Rodica Surducan: candidat unic pentru funcția de director executiv, a susținut luni, la Prefectura Arad, proba scrisă, iar ieri, la ora 10, avea programată proba interviului, tot la Arad.

Dar și dumnealui se afla tot la Timișoara, în biroul dânsului, unde ne-a primit după ce a aflat că suntem în holul instituției.

Eu sunt mic, nu știu nimic

Spre deosebire de Rodica Surducan, mult mai tânăr și mai puțin versat, domnul Sperneac l-a luat pe “nu vreau” în brațe, refuzând să ne explice cum e cu proba interviului.

Fiindcă de la discuția cu doamna Surducan la prezența în biroul dumnealui au trecut doar câteva minute, domnul Sperneac n-a avut timp să-și sincronizeze varianta cu cea a colegei sale de suferință, astfel că a trebuit să îi smulgem cuvintele cu cleștele.

Dar a meritat, căci interlocutorul nostru a reușit până la urmă să se dea de gol. Cum? Citiți în continuare:

– A avut loc și proba interviului?

– Nu pot să vă dau detalii.

– De ce?

– Nu pot să vă dau detalii, urmăriți pe site-ul ANFP.

– Deci ce e pe site e singura informație valabilă…

– Sigur…

– Și dumneavoastră nu puteți să îmi dați un răspuns la întrebarea asta simplă?!

– Nu pot să comentez câtă vreme concursul e în desfășurare…

– Deci nu s-a terminat concursul?

– Nu vreau să comentez, nu vreau să mă bag, până nu se finalizează concursul.

– Nici măcar când are loc proba interviului nu puteți să-mi spuneți?

– Scrie pe site!

– Păi pe site scrie 14 februarie, adică astăzi, ora 10…

– Da… ora 10?!

– Da. Ați dat aici proba interviului?!

– Nu pot să vă dau detalii. Fără supărare, nu vreau să dau detalii. Cereți, vă rog, de la organizatori, de la ANFP, aceste detalii.

– Vă veți prezenta la proba interviului?

– Normal!

– În ce va consta proba interviului?

– De unde să știu eu?!

– Mi-ați spus să cer informații sursei oficiale, adică ANFP-ului, dar pe site-ul ANFP, scrie că astăzi la ora 10 are loc proba interviului, or dumneavoastră la ora 10 sunteți aici. Mi-e dificil să cred că puteți fi în două locuri în același timp, și la Timișoara, și la Arad. De asta vă rog să îmi spuneți când va avea loc interviul.

– Nu pot să vă dau detaliile astea, vă rog luați legătura cu ei, înțelegeți… (între timp a căutat pe telefonul mobil și mi l-a întins, deschis pe site-ul ANFP). Ia uitați ce scrie pe site…

– Rezultate probă interviu, admis cu 85 de puncte, afișat la ora 10,02. Păi mi-ați spus că veți merge la interviu, or aici aveți deja rezultatul?!

– N-am spus că voi merge, am spus să luați legătura cu ei, ca să vă lămurească (n.r. – așa cum ați observat mai sus, domnul Sperneac îmi spusese altceva: <<- Vă veți prezenta la proba interviului? – Normal! – În ce va consta proba interviului? – De unde să știu eu?>>).

– Dar dacă pe site-ul oficial scrie că proba interviului are loc în 14 februarie, la ora 10, totuși, cum ați putut să o dați deja și să fie afișat deja și rezultatul, la ora 10,02?

– Nu au corectat ei pe site.

– Ce să corecteze?

– Informația…

– Păi aici scrie că ați fost admis după proba interviului…

– Da… E o eroare…

– Ce este eronat? Că va avea loc interviul în 14 februarie?

– Exact.

– Deci să înțeleg că interviul a avut loc?

– Păi dacă am primit punctaj, înseamnă că a avut loc.

– Și când a avut loc?

– Nu vreau să vă dau detalii.

– Sunteți conștient că, fiindcă nu doriți să dați detalii, păstrați suspiciunile în legătură cu acest concurs?

– Foarte rău. Nu vreau să le păstrez, dar nu vreau să dau detalii, pentru că nu vreau să se denatureze informațiile ieșite din gura mea.

– Păi cum s-ar putea denatura informația că a avut loc interviul ieri sau alaltăieri?!

– Chiar nu vreau să dau eu detalii”.

Știu, dialogul e halucinant, e o mostră de “transparență” și “comunicare” în Timișoara anului 2019 cum rar mi-a fost dat să văd…

ANFP dixit: proba interviului s-a desfășurat ieri!

Am păstrat pentru final cireașa pe tort sau bomboana pe colivă, depinde din ce unghi de vedere privești. Și anume dialogul cu un consilier al Direcției Comunicare din cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (deși eu m-am prezentat la telefon, interlocutoarea mea nu și-a spus numele), acolo unde am sunat într-un final, așa cum atât doamna Surducan, cât și domnul Sperneac mi-au recomandat cu atâta ardoare să o fac…

Luați-vă popcorn, vine momentul culminant:

– După cum am citit pe site-ul ANFP, proba scrisă la concursurile pentru ocuparea funcțiilor de director la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, respectiv la Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara s-a ținut luni la Instituția Prefectului Arad, tot luni după-masă s-au afișat și rezultatele pe site-ul ANFP, făcându-se mențiunea că în 14 februarie, la ora 10, va avea loc proba interviului.

– Adică astăzi ar trebui să se țină proba interviului. Vă rog să stați o secundă să verific pe site aceste informații.

– Da, aștept.

– Da, văd că deja au avut loc interviurile, s-au afișat rezultatele la ora 10,02 și la ora 10,04.

– Deci să înțeleg că astăzi a avut loc proba interviului, conform graficului?

– Da, da, da.

– Deci luni a fost proba scrisă, iar astăzi cei doi candidați, Rodica Surducan și Bogdan Sperneac, s-au prezentat la Arad, pentru proba interviului și deja s-au afișat rezultatele.

– Da.

– Bun, dar dacă la ora 10 fix a început proba interviului, cum s-au afișat deja rezultatele la ora 10,02, respectiv 10,04?!

– Probabil s-a ținut mai devreme de ora 10. Poate s-a ținut chiar începând cu ora 8. Ora poate să nu fie respectată sută la sută. Dacă membrii comisiei hotărăsc ulterior că se pot întâlni la 8,30 și comunică acest lucru candidaților… Nu e bătută ora în cuie.

– Bine, am înțeles, ora nu e bătută în cuie, deci e posibil să fi fost astăzi, de la ora 8,30 sau 9, nu a fost în altă zi, nu?

– Categoric, categoric! Astăzi dimineață s-a ținut interviul (…) Nu este nici un dubiu în privința faptului că s-a ținut azi interviul, dar mai devreme, la 8,30 sau 9.

– Deci ziua e bătută în cuie, doar ora poate diferi…

– Da, ziua da, clar! (…) Mie mi-e ușor să vă lămuresc, fiindcă am participat la concursuri și în teritoriu și știu ce aspecte pot apărea.

– OK, deci, rezumând, se respectă ziua, dar nu se respectă neapărat ora.

– Da, există o permisivitate în ce privește ora, nu e bătută în cuie.

– Deci pot scrie în articol că proba interviului s-a ținut sigur azi…

– Categoric, indubitabil, nici un dubiu, categoric, da, da, da!

– E în regulă, mulțumesc!

– Cu plăcere, numai bine!”.

Câte capete, atâtea variante

Să recapitulăm așadar: pe site-ul ANFP scria că proba interviului se va ține în 14 februarie la ora 10, doamna Rodica Surducan susține că ea și ceilalți candidați au dat proba cu o zi mai devreme, miercuri, la solicitarea ANFP, domnul Sperneac spune inițial că va merge la proba interviului și că nu știe în ce va consta ea, după care retractează și pretinde că a fost deja, dar că nu vrea să dea alte detalii și îmi cere să mă adresez ANFP-ului, iar ANFP, printr-un funcționar al Direcției Comunicare, îmi certifică că, în mod “categoric, indubitabil”, proba interviului la ambele concursuri s-a desfășurat la Arad în ziua anunțată, adică joi, 14 februarie, dar cu o oră-două mai repede.

Doar că ieri, la orele respective, 8-9-10-11, ambii candidați se aflau bine mersi acasă, la Timișoara, fiecare cu treaba lui!

Adevărul din spatele gargarei

Sigur că, dacă puneam toate întrebările în scris și așteptam până când toți cei implicați își puneau la punct o variantă comună, nu mai apăreau toate aceste bâlbâieli și dat din colț în colț, iar realitatea ar fi fost, încă o dată, mistificată, trucată.

Așa, însă, „hărțuindu-i” – așa cum mă acuza că procedez doamna Surducan și cum, probabil, o fi gândit și domnul Sperneac, care nu înțelegea de ce nu-l las odată în pace -, nedându-le timp să se dezmeticească și bombardându-i cu întrebări, am reușit să vă prezentăm întregul tablou.

Asta este realitatea, astea sunt concursurile pe funcții publice, o păcăleală de proporții. Iar rezultatele le resimțim cu toții, în viața de zi cu zi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

44 thoughts on “Doi timișoreni, candidați la funcții înalte, au picat testul sincerității de Ziua Îndrăgostiților

 1. Mulțumim pentru aceste articole, ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns…
  Este exact ca in momentele vesele ale regretatului Toma Caragiu, “concursul se tine joi, da’ postul e ocupat de marți”.

 2. Este ceva de care ar trebui sa ne miram , nu , absolut nimic , este ceea ce spune si vorba ,, trăim în România si asta ne ocupa tot timpul ,, , singura variantă, unica , cap compas spre vest , cît inca nu ne scot din UE , sa rămînă în tara bugetarii , pensionarii si elevii de scoala generala , tara aceasta este pierduta , pe veci , nu mai ade nici o sansa , absolut niciuna .

 3. Felicitäri Domnule Brindescu👍👍👍
  Sunteti de Admirat in profesionalitatea
  cu care tratati acest caz , poate este un Start fffff bun la care cetätenii ar trebui sä reactioneze ptr. combaterea acestor ilegalitäti.
  Acum as dorii sä primesc un räspuns:
  Din ce parte pute?
  Am fost asaltatä pe Stiri.Timisoara;
  ,, Dräguto citeste legea si ai sä vezi din ce parte pute“
  Probabil au räspuns acesti,, Domni, Doamne“
  Recomand anularea acestiu concurs trucat dovedit.
  Säpati mai adinc deoarece eu consider
  cäci este,, Bomboana de pe colivä“
  Cu Stimä,
  Camelia Popescu

  1. Tion…… Diana este fata mea care este de aceasi pärere cu mine.
   Miroase räu…. sunä mai bine acest termen?👎👎👎

 4. FELICITARI, DOMNULE CIPRIAN BRINDESCU, PENTRU EFORTUL DEPUS IN INVESTIGATIA DVS. CU PRIVIRE LA ORGANIZAREA ACESTOR CONCURSURI.
  ESTE INTERESANT DE AFLAT CARE ESTE PAREREA DOMNULUI PRIMAR NICOLAE ROBU, PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMISOARA, DESPRE ACESTE DEZVALUIRI. ACESTE „ARANJAMENTE” AU LOC LA DOUA INSTITUTII CARE SE AFLA IN SUBORDINEA DOMNULUI PRIMAR.
  ATENTIE DOMNULE PRIMAR … SE APROPIE ALEGERILE LOCALE … !!!

 5. Sä vedem acum reactia domnului Prededinte ANFP.
  Primäria Timisoara s-a fäcut de doi bani ,
  oare Bucurestiul va tolera aces blamaj Public,, in Interesul oamenilor“???

  1. Sä zicem cä ANFP -ul poate hotäri locul😜unde se tin aceste,, concursuri“dar faptul cä apar rezultate la ce nu s-a sustinut“
   este FALS CURAT SUSTINUT OFICIAL 👎👎👎
   Unde rämin sanctiiunile ANFP-ului
   Oare chiar,, Se impute pestele de la Cap“? Se adeveresc aceste zicale?

 6. Va rog cititi si dati-va cu parerea in mod obiectiv cu privire la informatiile aferente acestui concurs pentru ocuparea posturilor vacante de auditor din cadrul PMT. http://www.anfp.gov.ro/Concurs/129528
  Interviul este programat la data de 14.02.2019 ora 10:00, iar PUNCTAJUL PRIMIT LA INTERVIU ESTE AFISAT LA DATA DE 14.02.2019, ORA 9:58.
  Ce am putea sa intelegem? Ca nici cele doua canditate nu s-au prezentat la interviu asa cum insinuati ca au facut cei doi candidati pe posturile de conducere?
  Deci toti candidatii din Timisoara au sarit peste proba interviului?
  Cam greu de crezut daca gandesti cat de cat rational.
  Faptul ca unul din canditati spune ca interviul a avut loc pe data de 13.02, iar alt candidat da-nu da informatii, nu inseamna neaparat ca mint.
  Purtatorul de cuvant, care nici macar nu s-a prezentat v-a oferit informatiile postate pe site, iar dumneavoastra le-ati luat de bune. De ce? Pentru ca ati pornit de la o premisa gresita. Acele informatii care dupa cum se poate vedea nu prea sunt in concordanta.
  Domnule Brindescu cand mai intocmiti “anchete” de acest gen ar fi indicat sa verificati cu mai multa precizie datele problemei.
  Faptul ca cei doi candidati erau la munca in Timisoara, la data de 14.02, ora anuntata a desfasurarii interviului spune ceva: SUNT RESPONSABILI SI DEDICATI MUNCII LOR.

   1. O fii fost eroare in sistem? 😂👎nu stiti cum sä mai mintiti.
    Unul zice pe 14 altul pe 13.02 .
    Rusineeeeee
    Existä dovezi, fotografii, interviuri si tot ripostati😮

  1. Domnule/doamna, credeti-ma ca dumneavoastra sunteti cel/cea care porniti de la o premisa gresita si anume ca, daca functionarul ANFP nu s-a prezentat cand am sunat, eu nu ii stiu numele. Stiu cu cine am vorbit, iar doamna respectiva este exact persoana de contact cu care candidatii puteau lua legatura pentru diverse lamuriri cu privire la acest concurs. Deci, cu siguranta, ea ar fi stiut daca proba interviului ar fi avut loc miercuri, asa cum sustine doamna Surducan. Dar n-a stiut, ca atunci nu ar fi riscat sa foloseasca termeni precum „categoric” si „indubitabil”, cand mi-a spus ca interviul s-a tinut joi.
   Si inca un detaliu: punctajele de dupa proba scrisa s-au afisat in ziua respectiva, luni, asa ca, daca interviul s-ar fi tinut miercuri, punctajele s-ar fi afisat tot miercuri, nu joi.
   Oricum, concluzia pe care ati tras-o e mirifica 🙂 Felicitari! :))

   1. Eu v-as intreba doar atat: daca prin reducere la absurd examenul a avut loc in data de 13? Ceea ce cu siguranta ar inculpa desigur persoana care v- a informat de la ANFP , pentru dezinformare. Daca ati descoperi ca proba orala a avut loc in data de 13 pentru toti candidatii din toate judetele, nu doar cei doi?Cum ati justifica scenariile si acuzatiile dumneavoastra directe la adresa candidatilor? Cum le-ati explica „cititorilor” si fanilor dumneavoastra ca ati gresit? Si pentru ca nu sunt niciunul dintre cei doi acuzati de dvs prin acest articol, i-as incuraja sa solicite scuzele personale. Acesti oameni sunt candidati ai unui concurs organizat de ANFP si nu organizatori! Repet intrebarea: daca examenul oral a avut loc in 13?

    1. Dacă examenul a avut loc în 13, înseamnă că domnul Sperneac n-a participat, pentru că, înainte de a observa că au fost deja afișate rezultatele la proba interviului, întrebat dacă VA participa la proba interviului, mi-a spus că da și, mai mult, că n-are de unde să știe în ce VA consta proba. De altfel, am scris asta în articol. Eu sunt absolut convins că, la ora actuală, toată lumea s-a acoperit de hârtii, care să „certifice” varianta oficială 🙂
     Și, dragă Corina, ambii candidați m-au îndemnat călduros să solicit informații și lămuriri la ANFP, or eu tocmai asta am făcut 🙂 Și este interesant ce susțineți dumneavoastră, și anume că toți candidații din toate județele au dat proba interviului în 13, deși proba fusese programată în 14. Asta ar însemna că informațiile de pe site-ul oficial al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici nu au nici o valoare, că orice poate fi schimbat peste noapte. Parcă ANFP era o instituție serioasă, riguroasă… Sau gresesc? 🙂
     Iar faza cu scuzele personale e de mare efect, aștept solicitarea oficială 🙂

     1. mai exista si alte dovezi – in afara de hartii care sa “certifice” – ca o persoana a fost in Prefectura Arad la data de 13.02.2019, doar ca nu aveti interesul sa le cautati. Ar insemna sa recunoasteti ca ati fabricat un articol slab.

     2. Dacă pe site-ul oficial al ANFP este afișată ca dată pentru proba interviului ziua de 14 februarie, atunci eu iau de bună informația respectivă. Așa, dacă oricum nu contează ce scrie acolo, puteau să dea proba interviului chiar luni, după proba scrisă, de ce să mai piardă timpul încă două zile?! Chiar nu realizați că, susținând că informațiile de pe site-ul oficial al ANFP n-au nici o valoare, decredibilizați total instituția?
      Cei doi candidați m-au sfătuit să cer informații ANFP-ului, asta am făcut, dar văd că tot nu e bine 🙂 Dumneavoastră îmi cereți acum să caut alte dovezi… Vă aștept cu ele la redacție. Cu ocazia asta, poate vă și prezentați, că așa, după nick-name-uri, e simplu să faci acuzații 🙂

    2. http://www.anfp.gov.ro/Concurs/129518

     http://www.anfp.gov.ro/Concurs/129498

     http://www.anfp.gov.ro/Concurs/129532

     http://www.anfp.gov.ro/Concurs/129538

     http://www.anfp.gov.ro/Concurs/129543

     In toate linkurile se pot vedea exact aceleasi inadvertente: interviu programat pt 14.02.2019 ora 14:00, iar rezultatele sunt afisate tot pe 14.02.2019 la cateva minute dupa ora 10:00.
     Nu trebuie sa ai studii inalte sa iti dai seama ca toate aceste anunturi au fost actualizate in serie cu datele privind rezultatele interviurilor, la cateva minute distanta, incepand cu ora 10:02.
     Va e clar ca nu se va lasa cu scuze…
     Macar sunt lamuriti toti cititorii de profesionalismul si de nivelul autorului.

     1. Cred că n-ați prins ideea, dar vă ajut 🙂 Eu n-am insistat pe nesincronizarea dintre ora la care a fost programat interviul, cea afișată pe site, și ora la care au fost publicate punctajele, era doar o constatare. De altfel, așa cum am și scris, doamna de la ANFP mi-a explicat că e posibil ca proba să fi avut loc cu două ore mai devreme, așa încât putea fi verosimil ca ora afișării rezultatelor să fie 10,02 sau 10,04. Doar că doamna respectivă a insistat că doar ora se putea schimba, nu și ziua! Deci eu întreb la ANFP, de acolo mi se spune că proba interviului s-a ținut „categoric, indubitabil” în ziua programată, dar posibil cu vreo două ore mai repede, iar dumneavoastră tot pe mine mă certați 🙂
      Iar în ce privește cititorii, sunt absolut convins că i-ați ajutat în mod decisiv să se lămurească în privința mea 🙂

     2. Dumneavoastra cum ati reusit sa va prindeti de ideea ca 9 canditati au fost examinati la interviu pana la ora 10:00?
      Sa fi inceput oare la 6 dimineata?
      Sau unii au fost la interviu si altii nu?
      Cine credeti ca se risca pentru Sperneac sau pentru altcineva?
      Nu vedeti ca va scapa ceva?
      Chiar nu are logica ce spuneti.
      Daca ati fi un jurnalist corect ati solicita o reconfirmare asumata in scris, nu la telefon de o tanti, pe care doar dumneavoastra o stiti, a datei si orei la care a avut loc interviul macar pentru toti candidatii din Timisoara, adica cei 4.

     3. Încă o dată… Eu n-am făcut decât să prezint trei variante, cea a doamnei Surducan, care susține că au fost chemați toți la interviu cu o zi mai devreme, cea a domnului Sperneac, care mi-a spus, joi, că va participa la interviu – așadar acesta nu avusese încă loc -, cea a doamnei de la ANFP, care mi-a spus că proba s-a ținut în aceeași zi în care a fost programată, adică joi, dar posibil cu două ore mai repede. Toate trei variante au fost exprimate oral, acum vreți o reconfirmare în scris 🙂
      Apropo de răspunsuri în scris: doamna Surducan nu mi-a răspuns nici până astăzi la 3 (trei) întrebări pe care i le-am adresat în 5 februarie, cu privire la concursul organizat de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara pentru ocuparea funcției de director adjunct. Poate o rugați dumneavoastră să îmi trimită răspunsurile solicitate 🙂

  2. O secunda am avut impresia ca a înviat Ceaușescu, ce discurs magnific doamna Interviu… Important este ca este ca se muncea cu abnegație. Cum se spune în maghiara,, noi muncim cu spor”?

 7. Tot asa a fost reorganizata si Directia de asistenta sociala cind cele doua doamne directoare au fost mazilite de mister primar la comanda stimabilei Surdcan care isi dorea acest post din tinerete. Sa intelegem ca ANFP are legatura cu mirseviile care se intimpla in primaria Timisoara ?? Oare este normal sa dam jos din functii oameni competenti doar pentru a inscauna alti oameni fara experienta care vin la pachet cu cea care si a incuvintat singura scaunul care nu il merita. Felicitari Domnule Brindescu! Va rog sa cercetati in continuare ca veti afla si alte surprize in aceasta Directie din slujba oamenilor.

  1. Da Ghiocel, adevarat scrii, ca in aceasta institutie sunt multe nereguli. Dar nu le vede nimeni. Cine sa le vada daca sunt numai si numai oamenii lor pusi in scaune???? Ei fac legea acolo. Nimeni nu misca nimic , nimeni nu are voie sa si spuna parerea. Mai rau ca in dictatura. Oare pana cand ?????

 8. Cu toate ca ati scris multe articole, foarte bine documentate, si nu am nici o indoiala ca acestea sunt faptele, uitati ca nesimtirea merge mai departe. Chiar nu inteleg ce fel de stomac au acesti oameni.

 9. Domnu’ ziarist de investigatii si instigatii , de ce ștergeri postari si comentarii care nu vă laudă pe dumneavoastră si pe candidatul absent si fără curaj,de a participa la un concurs ?
  Mai treceți asa la o cafea pe la jurnaliștii adevărați…asta dacă va primesc! Nu ștergeri comentariile care va demontează scenariile!

  1. Corina, dragă, îți admir perseverența 🙂 După cum observi, nu doar că nu șterg comentariile negative, ci chiar răspund la ele. Le șterg doar pe cele care nu au legătură cu subiectul. Știi despre ce vorbesc. Dacă vrei să scrii despre idolii tăi, ești liberă să o faci pe site-urile respectivilor, spor! 🙂

   1. Si mai ceva asa inainte de noapte bună
    Ca si in cazul,, articolului” faceți o confuzie crasă, sincer nu stiu care Corina va tulbură visele, dar eventual imi poti spune mai departe Corin….pardon domnu’ Corin!

 10. Domnu’ ziarist…hai sa investigam si ora postarii mele …nu e ceea adevărată…hmmmm….ce o fi asta??…..ANFP-ul e de vină sau Prefectura Arad!

 11. Ale,, dumneavoastră” domnu ‘ ziarist! Pentru ca nu ne tragem de șireturi! Dar mai exact cu ce va ocupați dumneavoastră? Intreb si eu asa pentru un prieten!

   1. 👍👍👍Aveti toatä admiratia mea!!!
    Mä bucur cäci mai existä in Romänia oameni ca si dumneavoasträ D-le Brindescu.
    Felicitäri!
    PS: Stiti doar cum am si scris de la primul Articol in legäturä cu aceastä,, Mizerie Socialä“
    cäci locuiesc de aproape 30 Ani in sträinätate si nu am treabä cu nici una dintre aceste persoane; Pro si Contra.
    Urmäresc in continuare cu mare inteteres solutionarea …..

 12. Si mai ceva asa inainte de noapte bună
  Ca si in cazul,, articolului” faceți o confuzie crasă, sincer nu stiu care Corina va tulbură visele, dar eventual imi poti spune mai departe Corin….pardon domnu’ Corin!

 13. Domnule jurnalist,
  Aveti respectul meu si a multora pentru aceste dezvăluiri care fac deliciul DNA-ului când văd că unii se pretează la mizerii. Bravo!

  Rodica Surducan trăiește cu impresia ca e veșnică pe poziția de șef. Tuturor le e teamă de ea, ma refer la angajați.

  Si-a adus oamenii ei de la DGASPC in posturi cheie, respectiv servicii ca să nu comenteze nimic (vezi cazul șefului de azil de bătrâni adus de la Lugoj, astfel infiintand și post de șef adj. in conditiile in care acel centru are nevoie de personal). Multi nu vin ca sunt slab plătiți. Desigur, nu dansa face grila, ci legea, dar presează oamenii prin diverse mașinării.

  Dincolo de această stare care domnește acolo, multe sinecuri de prin PNL sunt angajate pe posturi unde nu se cere mult efort fizic, doar „calități ultra”: obediența față de șef.

  Întrebați de ce această instituție are buget imens in conditiile in care datoriile depășesc cu mult peste puterea lor de a cheltui.

  Rodica Surducan este întruchiparea răului. Eu lucrez in instituție și face comisii peste comisii numa sa-si îndepărteze „dusmanii”.

   1. Ce nu stiti sau poate aveti dubii este ca toate concursurile sunt „aranjate”.

    Se fac presiuni ca cei care vin de prin alte instituții publice să se angajeze la DASTm sunt eliminate, vor oameni care nu au mai lucrat in sistem ca să poată sa-i manipuleze ușor.

    Comisia e facuta din șeful de la Serviciul Juridic, HR (celebrul soț al dnei Aurelian, un bețiv notoriu) și alți șefi ușor de manipulat.

    1. 👍👍👍Realizati cit demult acuzati pe D-na Surducan si ,, cäteii“ dinsei.Niste dovezi, märturii ale dvr. eventual a altor colegi ar fii sigur bine venite .
     Categoric acest,, Examen Trucat“ trebuie anulat si dinou sustinut cu persoane neutrale si profesioniste in acestl Resort sensibil.

 14. Câtă mizerie, cât tupeu, nici măcar nu au putut sa facă act de prezenta…. era prea mare deranjul. Sunt curioasa dacă va fi anulat concursul, sau dacă cei implicați vor fi trași la răspundere.
  Primarul ce face, l-am votat ca să închidă ochii la astfel de mizerii?

 15. Ce nesimtire, nu sunt in stare sa faca macar act de prezenta. Batranica blonda isi doreste si scuze publice…ce tare, pai cum si-a permisul d-nul ziarist sa o prinda.

 16. În cazul în care există suspiciuni de fraudare a unui examen nu ar trebui ca organele de cercetare penală (procuratură, investigații criminale) să se sesizeze/să fie sesizate asupra acestui aspect? Întreb și eu pentru un prieten!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *