Dintre cei 20 de elevi din Timiş cu „10” la Evaluarea Naţională, 13 au optat pentru „Loga”, 4 – „Moisil”, 2 – „CNB” şi 1 – „Pedagogic”

Dintre cei 20 de elevi din Timiş cu "10" la Evaluarea Naţională, 13 au optat pentru "Loga", 4 - "Moisil", 2 - "CNB" şi 1 - "Pedagogic"

Dintre cei 20 de elevi din Timiş cu „10” la Evaluarea Naţională 2023, nu mai puţin de 13 au optat pentru Colegiul Naţional „Constantin Diaconovici Loga” Timişoara, 4 – Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara, 2 – Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara şi 1 – Colegiul Naţional Pedagogic „Carmen Sylva” Timişoara.

Pe lângă aceşti elevi, alţi doi candidaţi din alte judeţe, care au obţinut media 10 la admitere, au optat pentru şcoli din Timişoara: unul din Maramureaş a fost repartizat la „Moisil”, iar unul din Gorj, la „Loga”.

Rezultatele din Timiş şi din celelalte judeţe, AICI!

Vă reamintim că peste 47% dintre elevii cu opțiuni completate au fost admiși la prima opțiune (52.896). În total, au fost completate 2.620.839 de opțiuni, rezultând o medie de 23 de opţiuni/elev.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal, în perioada 20 – 25 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

În intervalul 26 – 28 iulie 2023, comisiile județene de admitere/comisia ISMB vor soluționa situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată (situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu etc.).

CITEŞTE ŞI: Alertă de la ISU Timiş: În Banat vor fi perioade cu intensificări ale vântului în rafale chiar şi de peste 100 km/h

„Au rămas de repartizat în etapele următoare doar 1.619 absolvenți (1,44%), întrucât nu au completat suficiente opţiuni. Acest indicator înregistrează o scădere accentuată față de anul trecut, când 6.852 de elevi (5,87%) nu au putut fi repartizați din cauza opțiunilor insuficiente”, precizează ministerul.

Pentru următoarele etape de admitere în clasa a IX-a au rămas 26.377 de locuri libere în învățământul liceal și în învățământul profesional de stat (7.727 de locuri libere la liceu și 18.650 de locuri în învățământul profesional).

În etapele anterioare repartizării computerizate au fost admiși în învățământul liceal: 12.408 elevi la specializări vocaţionale, 816 elevi în învăţământul militar, 2.626 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă, 1.286 de elevi admişi pe locurile rezervate CES.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *