Dilemă la Curtea de Apel: Un hoț cere reducerea pedepsei pentru că a purtat mască sanitară

Dilemă la Curtea de Apel București: Un hoț cere reducerea pedepsei pentru că a purtat mască sanitară

Pandemia de COVID-19 provoacă dileme juriștilor. Un bărbat acuzat de furt calificat, după ce a sustras un telefon dintr-un magazin, în care a intrat, așa cum îi cere acum legea, cu mască sanitară, vrea să beneficieze acum de o reducere de pedeapsă.

Legea în vigoare spune că cine fură mascat riscă până la cinci ani de închisoare, în timp ce hoțul cu fața descoperită primește cel mult trei ani. Curtea Supremă a fost sesizată pentru a rezolva această dilemă după ce bărbatul a cerut reîncadrarea acuzațiilor.

Hoții înregistrați pe camerele de supraveghere dintr-o farmacie în timp ce amenință angajați pentru a lua banii din casa de marcat purtau mască chiurgicală și mănuși de protecție. Exact cum prevede legea pentru a evita răspândirea bolii COVID-19. Apoi, câteva luni mai târziu, același mod de operare, de această dată în Brăila.

Un bărbat care și-a acoperit fața tot cu o mască de protecție și mănuși a furat câteva mii de euro dintr-o bancă. Duși în fața instanței, unii autori spun că ei nu ar trebui judecați aspru pentru că și-au acoperit fața obligați de legea dată în pandemie:

Cristian Ene – avocat: Înalta Curte a fost sesizată pentru dezlegarea unei situații de drept: Pentru a clarifica dacă o persoană care a săvârșit un furt va fi condamnat pentru furt calificat, o pedeapsă de la 1 la 5 ani, sau furt simplu care înseamnă amendă sau de la 6 luni la 3 ani în situația în care, în mod obligatoriu, a purtat masca pe perioada pandemiei.

Dilema a apărut la Curtea de Apel București după ce un bărbat condamnat în primă instanță pentru furt calificat cere încadrarea faptei. El este acuzat că a furat un telefon dintr-un magazin din Capitală anul trecut, când era obligatorie masca de protecție în spațiile închise.

”Nu se poate nega că inculpatul a profitat de dispozitia legală tocmai pentru a comite presupusa infracțiune și pentru a nu fi ușor de recunoscut”. <sursă: Încheiere sentință Judecătoria Sector 3 >Este opinia judecătorilor care consideră că hoțul de telefoane se folosește de regulile sanitare. Procesul a fost amânat până când Curtea Supremă va tranșa situația.
sursa: digi24

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Dilemă la Curtea de Apel: Un hoț cere reducerea pedepsei pentru că a purtat mască sanitară

Lasă un răspuns