Cupa vine în Banat! SCM Politehnica Timişoara – Steaua Bucureşti 31-27 (15-14)

politehnica timisoara

Finala Cupei României la handbal masculin, disputată, duminică, la Focșani, ne-a trimis aproape involuntar spre vara anului 1980 când, tot în ultimul act al acestei competiții, fotbaliștii Politehnicii o învingeau pe Steaua și aduceau mult-râvnitul trofeu într-o baie de mulțime, în Piața Operei.

Spre deosebire de sportul-rege, disputele din handbal sunt mult mai dinamice, mai electrizante, iar rezultatul final stă într-un echilibru labil până spre ultimele secvențe.

Duminică, însă, nu au fost necesare prelungiri ca în urmă cu aproape patru decenii și nici nu am trecut prin mari emoții, pentru că alb-violeții lui Pero Milosevic au fost stăpâni pe situație, stăpâni pe joc și, fără îndoială, stăpâni pe rezultat, învingând Steaua cu scorul de 31-27 (15-14).

Poli a sprintat încet dar sigur spre o victorie pe cât de frumoasă pe atât de meritată și, privită în ansamblu, finala nu putea să aibă decât un învingător: Politehnica Timișoara.

Ar fi păcat și nedrept să evidențiem doar vreo doi-trei jucători, pentru că atuul forte al grupării bănățene fost echipa.

În semifinalele competiției, Poli a trecut de CSM Focșani cu scorul de 25-18, iar Steaua a învins-o pe Dinamo într-un meci decalat de conflictele dintre suporteri.

În urma acestui succes, Timişoara a obţinut trofeul după o pauză de 33 de ani şi şi-a asigurat calificarea în viitoarea ediţie a Cupei EHF.

Marijanovic, cu nouă goluri, şi Sadoveac, cu şapte, au fost cei mai buni marcatori ai Timişoarei, aceștia fiind urmați de Dragas – 6, Cîmpan – 3, Pribanic – 2, Vuk Milosevic – 2, Fenici – 1, Varo – 1. De partea cealaltă, Florea a înscris de nouă ori, fiind urmat de Georgescu şi Vegar, cu câte cinci.

Marius Sadoveac, jucătorul Timişoarei și al echipei naţionale, a fost desemnat MVP-ul competiţiei de la Focşani. Gabriel Florea (Steaua) a fost golgheterul turneului Final Four, iar Babasafari (Steaua) a obținut titlul de cel mai bun portar.

Foto: agerpres.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cupa vine în Banat! SCM Politehnica Timişoara – Steaua Bucureşti 31-27 (15-14)

  1. ACUM, URGENT, trebuie finalizata sala de sport inceputa de d-l Robu (ca Rector UPT) si neterminata (tergiversata in mod INADMISIBIL) ca Primar al Timisoarei.
    Meciurile din Cupele europene nu se pot desfasura in „Olimpia”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *