A apărut o nouă lege – Milioane de români riscă amenzi usturătoare. Vor fi afectați și locuitorii din vestul țării

Rețea proprie de canalizare într-un sat din Timiș cu 500 de locuitori

Milioane de români riscă să primească amenzi uriașe din partea Gărzii de Mediu! Sunt vizați cei din localitățile în care există rețele de canalizare și care refuză în continuare să se racordeze la acestea. Decizia a fost luată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Ministerul a trimis o circulară primăriilor, cărora le cere să ia măsuri împotriva localnicilor care nu doresc să se racordeze la canalizare și folosesc WC-urile din curte și fosele septice amenajate înainte de existența rețelei.

„Potrivit articolului 41, alin 14 din Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr 241/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, «utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înfiinţate, dacă aceştia nu deţin staţii de epurare avansată care respectă condiţiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural»”, se spune în circulara ministerului.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor legale pleacă de la 2.000 de lei și ajung până la 4.000 de lei. Asta în condițiile în care costurile racordării la rețeua de canalizare locală nu depășește 2.000 de lei, potrivit celor mai recente calcule.

„Vă adresăm rugămintea de a dispune indentificarea gospodăriilor/persoanelor juridice neracordate la sistemul public de canalizare și informarea structurilor teritoriale ale Gărzii de Naționale de Mediu, în vederea verificării modului de respectare a condițiilor de descărcare a apei uzate și luării măsurilor care se impun, potrivit legii. Vă adresăm rugămintea de a raporta la Instituția Prefectului îndeplinirea măsurii de mai sus, până la data de 1 martie 2019”, se mai arată în circulara trimisă primăriilor de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, se mai arată în circulara trimisă primăriilor de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, potrivit fanatik.ro.

bugetul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “A apărut o nouă lege – Milioane de români riscă amenzi usturătoare. Vor fi afectați și locuitorii din vestul țării

  1. De parca omul nu ar vrea sa se racordeze!!! AR TREBUI AJUTATI RROMANII SA SE RACORDEZE, nu sa fie amendati! Sa preia statul rroman – adunatura asta de hoti! – o parte din cheltuielile de racordare, si TOATA lumea s-ar racorda. Numai sa jecmaneasca pe cei oropsiti – asta stie sa faca statul rroman!

  2. inca o lege cretina, data de niste idioti. Oare au luat in calcul si unele despagubiri, despagubiri pe care sa le acorde in momentul in care, esti racordat la canalizare si ploua mai mult, canalul refuleaza in casa. Intrebati in Giroc cate astfel de cazuri sunt !!
    Doar sa mai scoata ceva banuti de la noi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *