Cum ne pregătim organismul pentru a face față răcelilor de sezon. Sfaturile specialiștilor din cadrul Spitalului CF Timișoara

Cum ne pregătim organismul pentru a face față răcelilor de sezon. Sfaturile specialiștilor timișeni

Cum ne pregătim organismul pentru a face față răcelilor de sezon. Sfaturile specialiștilor din cadrul Spitalului CF Timișoara

Odată cu venirea sezonului rece, capacitatea sistemului nostru imunitar de a se apăra împotriva virușilor și infecțiilor scade, iar corpul este mai susceptibil la răceli, gripe și alte afecțiuni de sezon.

Iarna, fructele și legumele sunt mai greu de integrat în dieta zilnică, acest lucru poate devitaminiza corpul și slăbi sistemul imunitar.

Practic, în lipsa nutrienților necesari și a unui mediu stabil și sănătos, sistemul imunitar este expus factorilor patogeni din exterior.

„Sezonul rece aduce cu sine o serie de factori care pot slăbi rezistența organismului uman la îmbolnăvire. În acest sezon, pe lângă răspândirea virusurilor respiratorii, organismul nostru suferă din cauza reducerii timpului de expunere la lumina solară.

De asemenea, legumele și fructele disponibile pe piață provin din regiuni îndepărtate și pot fi mai sărace în nutrienți din cauza duratei transportului și a tratării cu diferite substanțe chimice.

Literatura medicală atrage atenția asupra câtorva carențe care pot influența negativ activitatea sistemului nostru imunitar.

CITEȘTE ȘI: O nouă sesiune de admitere în unitățile de învățământ postliceal ale MAI

Vorbim despre deficitul de vitamine A, B12, E și acid folic care se asociază cu o activitate scăzută a celulelor imunitare iar carența de minerale și microelemente( cupru, magneziu și seleniu) poate reduce rezistența organismului la infecții virale și favorizează procesele inflamatorii”, Adela Filipescu – farmacist la Spitalul Clinic CF Timișoara.

Pentru a ne întării sistemul imunitar, este recomandată asigurarea prin alimentație sau prin suplimente farmaceutice a vitaminelor A, C și D, precum și a necesarului de zinc și seleniu.

De asemenea, este recomandat consumul de usturoi sau de preparate cu echinaceea și ginseng.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *