Deși clădirea care va găzdui creșa este finalizată de un an, poate chiar doi, darea ei în folosință nu a fost posibilă până în prezent, edilii având de biruit o „birocrație excesivă”, după cum a declarat primarul comunei Jebel, Sabin Bociu.
CITEȘTE ȘI: Prioritățile UE, în dezbatere la Timișoara
Condițiile cerute pentru autorizația de funcționare a obiectivului au presupus încadrarea cu educatori puericultori, personalul trebuind să absolve un curs de calificare în acest sens. De asemenea, s-a cerut un contract de asociere cu un ONG cu acest specific.
Edilul spune că a fost găsită o astfel de entitate în Timișoara, dar asocierea nu a fost acceptată, ONG-ul trebuind să fie din mediul rural. Până la urmă acesta a fost găsit la Dumbrăvița. În perioada care a trecut de la terminarea clădirii au fost obținute toate avizele necesare, dar emiterea unora dintre ele a însemnat o așteptare exasperantă.
În comuna Jebel sunt înregistrați circa 90 de copii cu vârste cuprinse de până la trei ani. Creșa nouă dispune de 38 de locuri (două grupe), pentru ocuparea cărora primăria adresându-se părinților. Edilul-șef crede că aceștia vor avea un mare ajutor, cei mai mulți dintre ei având serviciu. Ei își vor putea aduce copiii aici, știindu-i în siguranță, de dimineața și până la încheierea zilei de muncă.
În plus, nici costurile părinților nu vor reprezinta decât contravaloarea meselor, care vor fi asigurate de o fimă de catering, de 11 lei pe zi. În funcție de zilele lucrătoare dintr-o lună, o familie tânără va cheltui, astfel, între 200 și 250 de lei pentru un copil care este adus la creșă, toate celelalte costuri fiind suportate din bugetul local.