Prioritățile UE, în dezbatere la Timișoara

prioUE

Agenția pentru Dezvoltare Regională lansează o invitație persoanelor interesate din Regiunea Vest de un dialog liber și deschis despre viitorul Europei, eveniment care va avea loc, în 11 decembrie, între orele 9,30 și 11, la Universitatea de Vest din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Pietoni scăpați ca prin urechile acului după ce o mașină s-a înfipt într-o casă, la Timișoara. Foto!

În cadrul viitorului buget al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027, Comisia Europeană propune modernizarea politicii de coeziune, orientând intervențiile către inovare, emisii reduse de carbon, conectivitate și mobilitate durabilă și îmbunătățirea calității serviciilor publice. România va avea alocate pentru această perioadă 27 de miliarde de euro.

La eveniment, vor participa Vittoria Alliata di Villafranca, director în cadrul DG Regio – Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană, din partea Comisiei Europene, şi Ioan Marcel Boloş, ministrul fondurilor europene din România. Tema întâlnirii o constituie prioritățile bugetare ale Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027. Intervențiile se vor concentra pe cinci priorități investiționale, spre o Europă mai inteligentă, mai verde, conectată, mai socială și mai apropiată de cetățenii săi. Întâlnirea de la Timişoara este organizată pe formatul ”Citizens’ Dialogues”, inițiat de Comisia Europeană, cu scopul de a-i consulta pe cetăţeni cu privire la tematicile europene de actualitate. Participarea este liberă, în limita locurilor disponibile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns