Centrele comerciale din Timişoara, somate să nu mai blocheze roţile

Comisia de Circulaţie a municipiului Timişoara s-a întrunit de urgenţă în data de 4.12.2019, pentru a analiza faptul că unele centre comerciale/supermarket-uri practică blocarea roţilor autovehiculelor ai căror conducători auto parcheză în parcările acestora. Totodată, percep taxe de deblocare.

Aducem la cunoştinţă faptul că aceste practici au fost realizate şi în trecut, de o altă societatea comercială, dar au fost considerate ilegale de către instanţele judecătoreşti competente de pe raza municipiului Timişoara.

Având în vedere cele semnalate somăm public centrele comerciale/supermarket-urile care practică blocarea roţilor autovehiculelor în parcările lor, parcări care nu au acces controlat, ca în termen de 24 de ore să renunţe la aceste practici.

În caz de neconformare, Comisia de circulaţie îşi rezervă dreptul de a retrage avizele emise şi a proceda la începerea demersurilor legale pentru închiderea acceselor, precum şi de a sesiza Poliţia Română şi Parchetele competente.

CITEŞTE ŞI: Pacienţii din România pot ajunge acum la orice clinică din Ungaria. Cum se face programarea

Cetăţenii care sunt/au fost victimele acestei practici sunt rugaţi să sesizeze Poliţia Română şi/sau Parchetele care au competenţe. Parcarea fără acces controlat este considerată deschisă circulaţiei publice şi se supune reglementărilor Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002.

În conformitate cu prevederile Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002, singura societate comercială autorizată de Primăria Municipiului Timişoara să realizeze serviciul de blocare şi/sau ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor numai în prezenţa personalului din cadrul Poliţiei Rutiere este Societatea Drumuri Municipale Timişoara SA„, a informat Primăria Timişoara.

2 Comments
Petru 04/12/2019
Când gunoiul care conducea "îngerii galbeni" practica blocări și ridicări de autoturisme nesimțiții de la primărie nu au știut să ia măsuri.
John 04/12/2019
Carui smecher din comisis de circulatie i-o fi blocat rotile, de s-au reunit asa urgent? Cand se intampla accidente zilnic in cate o intersectie din cauza proastei configuratii nu se mai reunesc asa rapid. Ba mai mult nu ii intereseaza deloc.