Consilierii locali timișoreni s-au jucat de-a votul

Cu ordine de zi destul de stufoasă inițial, la care s-au mai adăugat alte 14 proiecte pe lista suplimentară, aleșii timișorenilor au avut ce dezbate la ședința în plen de marţi. Problemele ridicate au fost destul de spinoase, iar aleșii au reușit să alunece pe lângă lege, în parte din vina cadrului general, dar și prin propria voință.

De exemplu, pentru ca unul dintre proiecte, cel de percepere a chiriei pentru două spații folosite de Spitalul Județean, să fie aprobat, a fost nevoie de trei sesiuni de vot, ceea ce, în teorie, este ilegal.

Problema așa-zisei terase sezoniere din Parcul Alpinet, care s-a întins mai mult decât i-a fost licitația și care a fost tratată pe larg în edițiile anterioare ale ziarului nostru, a ajuns la mâna consilierilor. Acestora li se solicita să aprobe sau nu extinderea suprafeței, de la cei 92 de metri pătrați la circa 140 de metri pătrați, conform primarului Robu, care a precizat că le dă mână liberă aleșilor să voteze cum îi taie capul și care a declarat că a existat și o eroare a unui funcționar al instituției. Extinderea s-ar fi datorat includerii în construcție a unui arbore din zonă.

Flavius Boncea a luat primul cuvântul și a precizat că nu este vorba despre o terasă sezonieră, ci o construcție în toată regula, astfel că nu ar fi treaba aleșilor să decidă, ci executivul ar fi trebuit să constate și să pună în aplicare reglementările în vigoare.

Nici Simion Moșiu nu a fost prea încântat de ideea aprobării unei eventuale extinderi, iar secretarul Ioan Cojocari a pus capac problemei, susținând că el nu va aviza niciodată așa ceva!

SAMSUNG

Prezent în sală de la începutul ședinței, Antonio Passarelli a argumentat că proiectul cu pereții laterali închiși a fost chiar cel cu care a venit la licitație, astfel că, dacă era ceva în neregulă, ar fi trebuit să i se spună de la început, precizând că în Italia există terase deschise tot anul.

Adrian Orza a menționat că Antonio Passarelli este o cunoștință a lui și a mai spus: „Noi uităm că avem tarife pentru terase și vara, și iarna. Omul a câștigat licitația cu acel proiect. Mi se pare jenant la ce este supus pentru că a încercat să protejeze un arbore”.

Până la urmă, la propunerea lui Ciprian Jichici, consiliul local a solicitat direcțiilor de specialitate ale primăriei puncte de vedere și formularea unor posibile soluții. Toate acestea vor trebui prezentate în scris până în 28 septembrie.

După-amiaza imobilității pentru șoferi
În timp ce aleșii debăteau de zor problemele urbei, afară, chiar în fața primăriei, circulația era închisă chiar între orele 17-19, pentru a marca Săptămâna Mobilității.

SAMSUNG

Consecințele opririi traficului pe bd. C. D. Loga au fost simțite, la respectivele ore de vârf, de numeroși șoferi din Timișoara. Pe Podul Michelangelo până spre Bastion s-au format șiruri imense de autovehicule care înaintau cu viteza melcului, printre claxoane și înjurături. va fi, cu siguranță, o după-amiază pe care conducătorii auto o vor ține minte, dar nu în sensul bun.

Articolul complet, în ziarul “Renaşterea bănăţeană” de miercuri, 23 septembrie.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “Consilierii locali timișoreni s-au jucat de-a votul

  1. Sunt adeptul teraselor,sa fie Timisoara un oras viu,modern,cu viata de noapte,la fel ca marile orase din Italia,Olanda,Austria,Germania si cate si mai cate .Cine e deranjat de terasele din parcuri,e cam neumblat prin lumea occidentala.

    1. Si altii sunt de aceeasi parere, dar nu in parcuri, pe spatiul verde si nu in dispretul legii. Pasarelli, cu sprijin puternic in primarie, a castigat 90 mp pentru terasa sezoniera si a construit un restaurant pe 150 mp pe spatiul verde, blocand si inchizand o cale de acces apartinand tutror si blocand vederea spre Bega cu un zid de 20 m lungine si 4 m latime. Deci, nu e vorba de terasa, in primul rand…

  2. Orza trebuie anchetat de DNA pentru parcarile ecologice pe care le-a facut prin firma nasului sau si pentru banii pe care i-a incasat de la Marian Iancu pe vremea cand era in consiliul de administrare de la Poli.

Lasă un răspuns