Protest anti-poluare la Chişoda!

protest Chisoda

Să veniți aici seara, în weekend. Nu o să mai puteți respira, așa de tare miroase a ars, a benzină! Noi de doi ani suportăm mirosul acesta! Dimineața, când dau drumul la gaze, e așa… ca o pâclă la noi în sat și se lasă ca o funingine pe florile din curte, pe rufe. Și iarna, când ninge, zăpada se înnegrește. Nu mai putem trăi așa!”, sunt cuvintele doamnei Carmen, din Chișoda, una dintre zecile de persoane care au protestat, aseară, în fața unei firme de la marginea Timișoarei.

Se ard materiale plastice și cauciucuri, de aici tot acest miros insuportabil!”, ne explică rapid un bărbat.

În scurt timp, o delegație a localnicilor, în frunte cu primarul comunei Giroc (de care aparține Chișoda), Ionel Toma, e primită la discuții cu reprezentanții societății. Grosul protestatarilor rămâne afară și, în așteptarea celor intrați în sediul firmei, se pun la cale viitoarele acțiuni de protest.

Aproape o oră au durat discuțiile din interiorul firmei, dar conținutul acestora nu i-a mulțumit pe localnici.

Ne-au spus că au toate avizele necesare și că vor încerca, pe viitor, să țină cont și de nemulțumirea noastră”, a spus, vizibil dezamăgit, unul dintre delegații participanți la discuții.

La rândul său, primarul Ionel Toma a declarat că firma care are autorizația de funcționare e în prezent în insolvență, pentru redresarea financiară fiind adus în companie un alt investitor. Și, atunci când noua firmă va depune, la primărie, actele de avizare, edilul-șef va decide, împreună cu consilierii locali, dacă va fi emisă sau nu o nouă autorizație de funcționare.

Dincolo de avize, autorizații, filtre, investitori, legi, există realitatea cotidiană a oamenilor din Chișoda și, am aflat la protest, din partea de sud a Timișoarei, respectiv cartierele Steaua și Fratelia: a bătrânilor, a adulților care trebuie să rămână sănătoși pentru a-și câștiga existența, a copiilor ce trebuie și ei să crească într-un mediu curat.

Nu mai suportăm mirosul ăsta, de plastic ars, de cauciuc ars, de benzină arsă! Nu mai putem respira! De ce trebuie să trăim așa?” – aceasta este realitatea crudă în care trăiesc oamenii din Chișoda, Giroc și din ce în ce mai mulți locuitori ai Timișoarei, a căror sănătate poate fi grav și iremediabil afectată de poluare.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *