Consilierii liberali, îngrijorați de abuzurile USR-iste din Timişoara

Consilierii liberali, îngrijorați de abuzurile USR-iste din Timişoara

Consilierii locali PNL Timișoara se arată îngrijorați de modul dictatorial în care administrația Fritz-Lațcău se ocupă de domeniul public.

Consilierii liberali spun că USR-iștii iau decizii de capul lor, fără să se consulte cu timișorenii și mai ales fără să țină cont de specificul orașului. Implicarea în proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii este mult sub așteptări și de aceea liderii USR încearcă să ascundă acest eșec într-o perdea de fum creată de acțiuni pompieristice care distrug orașul.

“S-a constatat că titlul de Capitală Culturală Europeană nu ne-a adus turiștii de la sine. Cu 2-3 expoziții de primă mână și acelea organizate de Consiliul Județean, nu faci pe nimeni să se urce în avion și să vină în Timișoara. Brusc, pentru a acoperi eșecul, s-a declanșat acțiunea „hoții de pământuri”, ilegalii care „de zeci de ani sug banul orașului”, posesori de clădiri, chioșcuri și amplasamente ilegale, mare parte dintre ele pe malul Begăi, dar și alte foste baze sportive ale întreprinderilor de pe vremuri. Am ajuns să știm chiar și valoarea pământului „furat”.

Pe vremuri, fiecare român care pășea în vest trebuia să facă față etichetei de hoț, că doar „toți românii sunt hoți!”. Acum, orice proprietar de tonetă sau terasă din oraș trebuie să se simtă ilegalist și hoț. Că așa vrea administrația care a promis luna de pe cer și ne-a adus nămolul de pe fundul canalului. Ceva curățenie, organizare trebuie. dar de ce abia acum? Și de ce nu la concret, locație cu locație? Și nu mai construim nimic, nu aducem în legalitate nimic, nu mai impunem standarde minime de funcțiuni, dotări și arhitectură? Care este scopul? Am vrea să vedem măcar o idee, un țel, o direcție în perspectivă. Nici urmă de așa ceva”, spune consilierul local PNL, Ștefan Sandu.

“Au fost închise de aproape un an două frizerii centrale cu o tradiție de peste 50 de ani! Acum au terminat florăria din centru! Oare câți bani nu au fost încasați la buget ca urmare a răzbunării inexplicabile aplicate micilor întreprinzători români? Poate într-o zi o să intereseze pe cineva … După chioșcurile de ziare (foto, n.r.), de mezeluri, sifon, ouă, lapte oare cine mai urmează?”, se întreabă consilierul local PNL, Simion Moșiu.

“Este ciudată această campanie anti-românească lansată de șefii administrației locale din Timișoara. De ce oare toți românii sunt infractori și hoți în ochii lor? De ce oare cei care au alte opinii sunt sub-oameni? Eu am luptat împotriva unui regim totalitar pentru a trăi în libertate și în democrație și văd că, zi de zi, USR-iștii încearcă să ne ducă înapoi în dictatură.

Eu mă simt jignit de fiecare dată când acești oameni îi atacă pe foștii edili ai orașului acuzându-i de tot felul de ilegalități pe care le bănuiesc, de parcă ar fi anchetatori nu slujbași ai timișorenilor. Buni, răi, cum au fost foștii primari ai orașului nostru, au muncit din greu pentru a face ceva și nu i-am auzit jignind sau acuzând pe cineva de ceva.

CITEŞTE ŞI: Primăria Timișoara oferă proiectarea Noii Radiale Vest unei “firme de casă”

Mai mult, ei au fost aleși de timișoreni să lucreze pentru oraș, așa că, dacă îi acuză de ilegalități, ar fi bine să aibă și ceva probe pentru că, indirect, acuzația merge către cetățenii acestui oraș. Înțeleg că trebuie să își ascundă incompetența administrativă sub câteva acțiuni de imagine dar nu pot fi de acord să îi jignească pe timișoreni”, a spus consilierul local PNL, Lucian Căldăraru.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Consilierii liberali, îngrijorați de abuzurile USR-iste din Timişoara

  1. Cred ca hotia si oportunismul , manipularea cetatenilor care” traiesc ” pe fcbk si whts sunt principalele caracteristici ale acestor personaje….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *