Ana Maria Popescu, noul ambasador al UVT Liberty Marathon

Ana Maria Popescu, noul ambasador al UVT Liberty Marathon

Ana Maria Popescu, noul ambasador al UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică la scrimă Ana Maria Popescu a fost numită ambasador onorific al celei de-a şasea ediţii a UVT Liberty Marathon, care va avea loc la Timişoara pe 1 octombrie.

Toţi participanţii la competiţie vor primi la finalul cursei medalii semnate de Ana Maria Popescu, a anunţat rectorul Universităţii de Vest Timişoara, Marilen-Gabriel Pirtea.

CITEȘTE ȘI: Meteorologii au emis prognoza până în 5 iunie

„Rolul oficial de ambasador UVT Liberty Marathon 2023, pe care Ana Maria Brânză îl va îndeplini în ediţia din acest an, este deosebit de important pentru toate generaţiile de participanţi la competiţie şi pentru marele public, susţinând mesajul de sportivitate pe care UVT îl propune comunităţii: UVT Liberty Marathon este o demonstraţie vie a alegerilor care ne fac diferiţi, care ne fac unici şi liberi, dezvoltate prin sport şi sănătate, printr-o educaţie sportivă complexă şi prin conştientizarea valorii universale a culturii vieţii armonioase şi a sportivităţii”, a declarat rectorul UVT într-o conferinţă de presă susţinută la sediul COSR.

„Este ciudat pentru un fost sportiv să aibă un an destul de încărcat. Eu chiar voi începe încălzirea şi pregătirea în Crosul naţional olimpic, alături de colegii mei, urmând ca în octombrie să revin la Timişoara pentru cea de a şasea ediţie a UVT Liberty Marathon, unde aşteptăm cât mai mulţi alergători.

E ciudat că toată viaţa am alergat după medalii, iar acum oamenii care vor trece linia de sosire vor primi medalii cu semnătura mea. Acest lucru onorează şi responsabilizează.

În calitate de ambasador o să joc cât de bine rolul şi o să îi îndemn pe cât mai mulţi oameni să alerge pe un traseu superb”, a afirmat Ana Maria Popescu. Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a declarat că Timişoara prin evenimentele din acest an poate fi considerată şi capitală a sportului.

„Vorbim despre două evenimente foarte importante care să vor desfăşura la Timişoara. Vorbim despre Crosul naţional olimpic, unde se estimează 2.000 de participanţi. Şi pentru că Timişoara este Capitala Culturală Europeană, este şi un oraş care poate fi considerat o capitală sportivă din acest punct de vedere. Pentru că pe lângă aceste două competiţii mai sunt şi alte evenimente sportive”, a precizat Covaliu.

„Am participat anul trecut la UVT Liberty Marathon, sunt convins că acest eveniment va creşte de la an la an.

Sunt convins că vor fi două evenimente de înaltă ţinută”, a adăugat el. Totodată, preşedintele COSR a anunţat şi organizarea Crosului Naţional Olimpic la Timişoara, în 10 mai, organizat acum în Capitala Europeană a Culturii TM2023. „Vreau să mulţumesc COSR pentru că ne-a dat ocazia să organizăm acest cros în Timişoara.

Vrem să facem ceva frumos la Timişoara şi, pentru că este şi Capitalele Culturală Europeană, să facem mai mult decât un cros pe plan local, să fie naţional. Împreună cu COSR am stabilit data de 10 mai, unde sperăm să avem peste 2.000 de participanţi pe cinci categorii de vârstă. Toţi participanţii la cros vor primi câte un tricou inscripţionat cu Olympic Day, medalii şi diplome.

Mă bucur că după 10 ani crosul olimpic se reîntoarce la Timişoara şi toată lumea are aşteptări foarte mari”, a declarat fosta campioană olimpică la gimnastică Simona Amânar, organizatoare a crosului.

Ediţia 2023 a UVT Liberty Marathon va avea loc în 1 octombrie, fiind o competiţie adresată alergătorilor experimentaţi, dar şi tinerilor sau copiilor aflaţi la prima experienţă de alergare. Pentru 2023 organizatorii îşi propun să atingă un nivel de peste 2.500 de participanţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *