Consilier local la 81 de ani, într-o comună din Timiş

La 81 de ani, Virgil Petrescu, nea Gică, aşa cum e cunoscut în Iecea Mare, este un om energic şi optimist. Este consilier local, fiind decanul de vârstă al aleşilor din comună. În decursul timpului, octogenarul a devenit o voce printre aleşi şi de câte ori ies scântei în şedinţele de consiliu local, nea Gică ştie să aplaneze conflictul.

S-a născut în Bulgaria, dar a revenit în ţară de mic copil. Paşii l-au purtat apoi spre Banat. Munceşte de la 14 ani, când s-a angajat la Staţiunea de Maşini şi Tractoare (SMT). „Am făcut două şcoli profesionale, la Biled şi la Craiova, iar mai apoi am absolvit şi cursurile şcolii de maiştri”, spune Virgil Petrescu.

„Când eram elev la şcoala profesională, după trei luni, profesorii m-au trimis acasă. Mi-au spus că sunt mic şi firav şi nu am ce căuta acolo. Eu m-am făcut că nu aud, pentru că acasă aveam şase fraţi şi părinţii se descurcau greu”, a precizat nea Gică.

Bani publici reali, tocaţi pe drumuri imaginare, într-o mare comună din Timiş

Virgil Petrescu nu a mai plecat de la SMT din Iecea Mare. S-a pensionat după 40 de ani de muncă, dar a rămas un om energic. Afirmă că a contribuit la punerea pietrei de temelie a primăriei din comună. E pasionat de politică, dar şi de sport şi a mai fost consilier local în Cărpiniş, în perioada 1992 – 2004, iar mai apoi, la Iecea Mare, între ani 2004 – 2006.

Rugă mare în Timiş. Cântă Neda Ukraden! VIDEO

Vrea să fie la curent cu tot ce se întâmplă în lume şi nu se dă în lături de la muncă. În timpul liber în face plăcere să meşterească în gospodărie sau să sape în grădină. La intrarea în comuna bănăţeană există un parc frumos, mai sălbatic, ai cărui copaci au fost plantaţi chiar de nea Gică:

„În 1958, am arat cu micuţii din comună terenul şi am plantat pomii. Acum, când trec pe acolo nici nu-mi vine să cred ce mari au crescut arborii”.

Ne Gică are o familie frumoasă, marea lui bucurie fiind aceea că are acum trei nepoţi şi doi strănepoţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns