Concurs de automobile de epocă, la Timișoara

În urmă cu 89 de ani, la Timișoara s-a organizat primul concurs internațional de automobile din Banat, la care a participat și Principele Nicolae.

CITEȘTE ȘI: Aproape 600 de timișoreni au ajuns la urgențe, în doar 72 de ore!

Parfumul de epocă va fi readus la lumină în 1 iunie, în Piața Unirii din Timișoara, cu ocazia desfășurării primei ediții a Memorialului automobilistic ”Timișoara 1930 – Primul concurs internațional de automobile din Banat”.

CITEȘTE ȘI: Ura şi… la gară!

Până în prezent s-au înscris șapte echipaje românești din județele Timiș, Arad și Hunedoara, cu șapte automobile. Este vorba despre autoturismele: Renault din 1921; Peugeot din 1934; DKW din 1935; Opel din 1936; DKW din 1938; Opel din 1939 și Mercedes din 1940. Organizatorii așteaptă, de asemenea, confirmarea participării pasionaților de automobile din Ungaria (posibil cu un Ford din 1921) și din Serbia (posibil cu un Studebaker din 1927 și/sau Nash din 1930).

”La această prima ediție, probele competiționale vor fi de abilitate și de dexteritate a manevrării automobilului printre jaloane: conducere cu fața, conducere cu spatele, parcare laterală, păstrând totodată și latura distractivă pentru șoferii batrânelor doamne”, transmite Vlad Capotescu, membru în Comisia de Cultură a Retromobil Club România.

La ora 10,30, vor sosi participanții, iar după finalizarea probelor care vor începe la ora 11, mașinile vor rămâne parcate în Piața Unirii până la 13,30.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.