Primăria Timișoara și Colterm pierd un nou proces

Gaura neagră numită Colterm continuă să scoată bani grei din bugetul Timișoarei. Cu câteva zile înainte de Paști, primăria și compania de termoficare tocmai au aflat că au pierdut un proces, în prima instanță, care se va solda, dacă sentința va rămâne definitivă, cu o notă de plată usturătoare.

Conform celor postate pe portalul instanțelor, în dosarul 173/1371/2018*, Tribunalul Specializat Mureș a obligat “pârâtele societatea Compania Locală de Termoficare Colterm S.A. şi Municipiul Timișoara să plătească societăţii reclamante E.ON Energie România S.A. suma de 317.223,30 lei reprezentând contravaloare gaze naturale furnizate pentru perioada ianuarie 2016 – noiembrie 2016 potrivit facturii nr. 40100018552/31.01.2017 şi suma de 7.603.374,81 lei reprezentând penalităţi de întârziere calculate până la 31.01.2018”.

De asemenea, cele două pârâte au fost obligate să plătească reclamantei suma de 82.811 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru. Așadar, dacă hotărârea va fi menținută și de instanța de apel, Primăria Timișoara va trebui să plătească companiei E.ON Energie opt milioane de lei, dintre care 95 la sută reprezintă doar penalitățile de întârziere!

Și “distracția” nu s-a încheiat: pe rolul Tribunalului Specializat Mureș a fost înregistrată, în 12 aprilie, o altă acțiune, cu același obiect – pretenții – și cu aceiași protagoniști: E.ON Energie România SA – reclamant, respectiv, Municipiul Timișoara prin primar și Colterm SA – pârâți.

Iar deznodământul nu va fi greu de anticipat nici de această dată…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Primăria Timișoara și Colterm pierd un nou proces

  1. Nebunia lui Robu a atins cote alarmante, pastrarea pe perfuzii a acestui Colterm costa enorm populatia Timisoarei.
    Bagati-l odata in insolventa, creati o noua firma si gata cu gaura neagra Colterm!!!

  2. Si conducerea Colterm merge inainte, fara sanctiuni, fara concedieri. Mare lucru e sa fii cu partidul potrivit.

  3. Acum 15 ani, cand mi-am pus centrala proprie am sperat ca 1. O sa am caldura cand am nevoie si cat am vevoie si 2. O sa scap de hotii de la Colterm. Primul punct a fost realizat, al doilea nu, prin grija hotilor de la primarie.

Lasă un răspuns