Timișorenii, invitați la tradiționala Pedalare de primăvară

O nouă ediție a ”Pedalării de primăvară” va avea loc, la Timișoara, sâmbătă, 4 mai, începând cu ora 18.

În acest an, laitmotivul celui mai important eveniment dedicat bicicliștilor timișoreni este:

”Vrem piste, Timișoara!”. Comunitatea biciliștilor este tot mai numeroasă, însă, la capitolul infrastructură mai sunt multe de rezolvat în urbe.

”Infrastructura velo nu mai este un moft, ci o reală necesitate pentru miile de timișoreni care aleg zilnic să folosească bicicleta pentru a se deplasa.

Din fericire avem o mulțime de modele de bună practică la nivel internațional care ne servesc astăzi drept exemplu.

CITEȘTE ȘI: Ura şi… la gară!

Era dungilor pe asfalt trebuie să se încheie, este nevoie să începem să apelăm la experți în domeniu și să renunțăm să mai facem lucrurile după ureche. Siguranța tuturor participanților la trafic și confortul acestora trebuie să fie priorități pentru administrația locală.

Acesta este motivul pentru care este necesară o schimbare de mentalitate și o îmbunătățire reală a calității execuției noilor lucrări care vizează infrastructura velo.

Cu cât întârziem mai mult momentul schimbării cu atât avem mai mult de pierdut pe termen lung”, spune Ana Munteanu, program manager la Verde pentru Biciclete (VpB). La sărbătorirea a 11 ani de existență a organizației ”Verde pentru Biciclete”, iubitorii mersului pe două roți sunt așteptați, la ora 18, la ”Casa Verde pentru Biciclete” (Platforma Timco din Calea Circumvalațiunii).

Până se va pleca în pedalare, participanții vor avea ocazia să facă o revizie a bicicletelor la standul Ciclocurier. La ora 18,30 se dă startul pedalării pe traseul: Casa Verde pentru Biciclete (platforma Timco) – Calea Circumvalațiunii – Pasajul Jiul – Bulevardul Republicii– Bulevardul Regele Ferdinand I – Bulevardul 16 decembrie 1989 – Bulevardul Constantin Brâncoveanu – Strada Ciprian Porumbescu – Bulevardul Mihai Viteazul – Bulevardul Vasile Pârvan – Pasaj Michelangelo – bulevardul Corneliu Coposu – Splaiul Nistrului – Pod Decebal – Bulevardul Revoluției din 1989 – Strada Hector – Piața I.C. Brătianu – strada Oituz – Piața Mărăști – Calea Alexandru Ioan Cuza – Calea Torontalului – Bulevardul Cetății – strada Gheorghe Lazăr – intrare Piața Unirii (finish).

La ora 20, atât biciliștii cât și toți timișorenii sunt așteptați în Piața Unirii, unde va avea loc concertul susținut de Mihail. Totodată, la standurile partenerilor ”Verde pentru Biciclete”, de la EuCeMananc și SmartFit, participanții se vor putea bucura de o mulțime de activități interesante.

Pe toată durata pedalării bicicliștii vor avea alături echipaje ale Poliției Rutiere, Poliției Locale, Jandarmeriei și o ambulanță privată. Voluntarii VpB sunt pregătiți ca pe durata întregului eveniment să ajute dacă este necesar și să îndrume pe traseu participanții.

Pentru buna desfășurare a pedalării, copiii sub 14 ani ani pot participa la eveniment doar însoțiți de un adult, iar pentru cei mai mici iubitori de biciclete, trebuie folosite scaune speciale, omologate.

Posesorii bicicletelor cu roți ajutătoare sunt așteptați la punctul de start și la finish, dar nu se recomandă parcurgerea traseului de către juniori.

Organizatorii fac un apel către toți conducătorii de autovehicule aflați în trafic pe traseul pedalării, sâmbătă, între 18,30 și 19,45, să fie răbdători și cooperanți atât cu echipajele Poliției Române cât și cu voluntarii VpB.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns