CEO-ul Gabriel Resources este abonat la contracte cu administrația Timișoarei

CEO-ul Gabriel Resources este abonat la contracte cu administrația Timișoarei

CEO-ul Gabriel Resources este abonat la contracte cu administrația Timișoarei

O veste a lovit Bursa de Valori din Toronto, Canada: prăbușire totală a acțiunilor Gabriel Resources pe Bursa de la Toronto după pierderea procesului cu România. În premarket acțiunile nu mai valorează nimic, fiind cotate la 0,05 dolari. Investitorii şi-au pierdut toți bani, de vineri până acum dispărând 850 milioane de dolari din valoarea companiei.

Luni, 11 martie 2024, la ora 15:30 a început tranzacționarea. La preţul de 0,05 dolari canadieni pe acțiune, capitalizarea Gabriel Resources este de 45 milioane de dolari, în scădere cu 856 milioane de dolari faţă de precedenta evaluare a investitorilor.

Poate vă întrebați ce legătură are această știre despre compania care deține proiectul Roșia Montană și tocmai a pierdut un proces istoric cu statul român, cu… Primăria Timișoara.

CEO-ul Gabriel Resources, campion la afaceri cu statul român

Dincolo de salariile și bonificațiile primite pentru funcția de CEO la Gabriel Resources sau cea de director la Roșia Montană Gold Corporation, Dragoș Tănase și asociații săi câștigă sute de milioane de lei din afaceri cu instituții de stat și cu UAT-uri mai mici sau mai mari, pe lângă salariile generoase date de canadieni.

CEO-ul Gabriel Resources este abonat la contracte cu administrația Fritz a Timișoarei

Tănase este asociat al mai multor companii românești, o adevărată caracatiță de firme abonate la contracte cu entități ale statului român. Cea mai importantă companie din România la care Dragoș Tănase deține părți sociale este Total Business Land SRL din Alba, care se ocupă, în principal, de „Activități de inginerie și consultanță tehnica legate de acestea”.

În portalul achizițiilor publice există peste 500 de contracte încheiate de această firmă cu instituții publice. Firma este conectată direct cu nu mai puțin de 20 de alte firme, în frunte cu Roșia Montană Gold Corporation SA, la care administratori sau asociați sunt unii dintre cei 8 “arhangheli” de la Total Business Land SRL.

Numai în 2022, veniturile firmei au fost de 64,7 milioane de lei iar profitul net, de peste 10,8 milioane de lei. Tot în 2022, Dragoș Tănase și asociații din Total Business Land SRL au mai înființat o firmă, Total Business Land Proiect SRL. Și aceasta din urmă are contracte cu statul.

Cel mai recent, a încheiat o înțelegere de 490.000 de euro cu Aquacaras SA Caraș-Severin, pe 1 martie 2024.

Total Business Land SRL are afaceri cu sute de primării și instituții, iar cele mai mari contracte de-a lungul anilor le-a avut cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, dar și cu Poșta Română sau RAPPS, penitenciare, școli și chiar muzee.

Dar în portofoliul de licitații și de atribuiri directe apar sute de primării de comune și orașe, precum și consilii județene.

Primăria Timișoara, client fidel

Relația fructuoasă dintre administrația Fritz a Timișoarei și Total Business Land SRL a început pe 26 octombrie 2022, când firma câștigă prin licitație deschisă, modestul contract de servicii de proiectare (faza PT) aferente obiectivului de investiții „Extindere corp clădire C1 la Școala Generală nr. 7, str. I.I. de la Brad, nr. 2, Timișoara, în valoare de 147 213 de lei.

De aici, “lanțul de iubire” continuă cu un contract de 824 413 de lei, pentru servicii de proiectare și asistență tehnică (faza DALI+PT+AT) în vederea realizării și implementării obiectivului de investiție „Regenerare urbana -Zona Piata Mocioni”, pe 5 decembrie 2022.

Apoi, pe 20 ianuarie 2023, la distanță de o lună și câteva zile, Total Business Land SRL câștigă licitația pentru servicii de proiectare și asistență tehnică (faza DALI+PT+AT) în vederea realizării și implementării obiectivului de investiție: ”Modernizare spațiu public -zona cuprinsa între bulevardul Cetații, strada Gheorghe Lazar, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului -zone verzi, infrastructura rutiera, utilitați publice”, în valoare de 1 565 000 de lei fără TVA.

Pe 31 decembrie 2021, primarul Timișoarei, Dominic Fritz posta pe Facebook un mesaj de sfârșit de an, în care amintea că “Finalizăm documentații pentru proiecte noi pentru a atrage finanțări europene prin PNRR și noul Program Operațional Regional. Vom avea proiectele care vor schimba felul în care arată acum zone extinse din oraș: zona Traian prin regenerarea a patru piețe și 12 străzi, Magistrala verde Șagului – Centru, un proiect emblematic pentru noua politică de mobilitate în Timișoara, remodelarea cartierului Dacia prin prioritizarea nevoilor oamenilor, traseul Revoluției sau Piața Victoriei, unde lansăm un concurs internațional de soluții de proiectare”.

CEO-ul Gabriel Resources este abonat la contracte cu administrația Fritz a Timișoarei

Treaba avea să se concretizeze, așa cum scriam mai sus, în ianuarie 2023, când primarul Timișoarei anunța că Zona Dacia va trece în următorii ani prin schimbări majore. Nu vor fi intervenții de mici dimensiuni, ci va fi o abordare la nivel de cartier, cu modificări importante. Contractul pentru servicii de proiectare și elaborare a documentațiilor aferente obiectivului „Modernizare spațiu public – zona cuprinsă între bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului – zone verzi, infrastructură rutieră, utilități publice” (faza DALI + PT) a fost semnat de puțin timp.

Zona vizată este delimitată de Calea Torontalului, Bulevardul Cetății, Strada Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii și este un cvartal complex de locuințe colective și funcțiuni complementare. Spațiul de intervenție, ce cuprinde străzile și spațiile publice din zona de studiu, nu a beneficiat de un concept unitar de amenajare, intervențiile în zonă efectuându-se sporadic și izolat în funcție de necesitățile momentului.

„În Dacia nu vom face intervenții individuale, ci vom gândi un concept unitar pentru cel mai dens populat cartier rezidențial al Timișoarei. Asta înseamnă microparcuri, treceri de pietoni sigure, spațiu public cu marcaje tactile și accesibil tuturor, culoare de mobilitate, zone publice pentru făcut mișcare și pentru copii și pentru adulți. Un cartier cu mai mult spațiu pentru oameni. Avem și soluții pentru parcări și pregătim un proiect de parcare multietajată, pe str. Teiului”, transmite primarul Dominic Fritz.

CEO-ul Gabriel Resources este abonat la contracte cu administrația Fritz a Timișoarei

Prin intervenția propusă se dorește revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport (ex. coș baschet și spațiu amenajat), spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban. Investiția va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi parcărilor) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, decongestionând circulația – intervenţii menite să crească calitatea vieții timișorenilor.

CEO-ul Gabriel Resources este abonat la contracte cu administrația Fritz a Timișoarei

Contractul a fost încheiat cu societatea Total Business Land SRL și valorează 1.862.350 lei, cu TVA inclus. Durata pentru realizarea serviciilor este de 12 luni, din care 5 luni pentru elaborare SF și 7 luni pentru elaborare proiectului tehnic. În contract este inclusă asistența tehnică pe o perioadă de 36 de luni.

Așteptăm cu interese următoarele licitații pe care firma CEO-ului de la Gabriel Resources le va câștiga la Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Prof. dr. Dorel Săndesc și Alin Nica au recepționat noua clădire a Maternității Bega (foto)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “CEO-ul Gabriel Resources este abonat la contracte cu administrația Timișoarei

  1. „investitii la bursa” sau „joc la bursa”? dat fiind ca de multa vreme bursa nu mai are legatura cu economia, cred ca e vb de „a juca”. si cand joci… „e posibil s-o dai, dar e probabil s-o iei” . pentru cine s-o fi facut propaganda ca pierde statul procesul deci cumparati ca sa se scape de actiuni cine trebuia ba chiar sa se imbogateasca usor?

    pnrr? ghinea. ghinea? usere + consultanta ! „studii”😂🤣😂🤪 sau cum s-ar zice „centru dreapta modern!”. bai da’ unu din astia „de dreapta” n-ar face o fabrica de soroafe, o moara de cereale, o cevaua de produs nasturi, zacusca sau motopompe. nope, consultanta e „secretul”. io nu zic, cineva tre sa faca si hartii, si SF-uri si proiecte. da’ parca as vrea sa-i mai vad pe astia „de dreapta” fie si modern care tot urla ca statul e rau, corupt, ineficient si alte rele si ia banii cetatenilor si nu livreaza, ca fac si ei afaceri de succes nu din banii luati de stat de la cetateni. daca se poate, daca nu, e bine si cu gzilioane din banii cetatenilor care ajung la cei „de dreapta modern”. sau impartiti cu generozitate de „administratiile” publice ocupate de „dreapta modern”. da’ cred ca nu inteleg eu ce inseamna „modern” in contextul asta. dap, astia-s altfel, nu fura din terasamentul drumului sau din asfalt, astia se opresc la hartii. „frumos, elegant… cat de cat”.

    #am auzit ca seulement bebelus alb -clocotilda- e cam inculpata. se pune ca e penala in functie publica? sa faca un pas in spate, sa-si dea demisia si sa mearga in instanta sa-si dovedeasca nevinovatia! nu asa era prezumtia de „ne”vinovatie la usere? parca asa. e bine si cu incompatibilitatea, da’ s-o fi terminat renumararea voturilor?🤔 „noua ni s-a spus ca acele camere nu functioneaza!”

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *