Centru de asistență juridică gratuită pentru cetățeni și de documentare pentru juriști, deschis la Timișoara

centru asistenta juridica

Persoanele cu vulnerabilități, dar și specialiștii în Drept vor avea posibilitatea, începând din această lună, să beneficieze, în mod gratuit, de îndrumare juridică, respectiv, documentare, în cadrul unui proiect derulat la nivel național, în șase centre din țară, printre care și Timișoara.

Este vorba despre proiectul “Servicii de consiliere juridică pentru victime ale unor abuzuri sau nereguli din administrație și justiție”, al cărui lider de parteneriat este Asociația Română pentru Transparență din București.

CITEȘTE ȘI:  Noul cod rutier intră în vigoare astăzi. Amenzi mai mari chiar şi de 10 ori

În cadrul proiectului a fost înființat și funcționează, la sediul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, un centru de documentare pentru juriști și de asistență juridică pentru cetățeni.

CITEȘTE ȘI: Piaţa imobiliară, în declin. Vânzările de case şi terenuri sunt în scădere

De serviciile acestui centru vor putea beneficia persoanele vulnerabile, respectiv persoane cu dizabilități, care provin din medii sociale defavorizate, reprezentanți ai etniei romilor, cu situație economică sau pregătire precară, precum și juriștii care doresc să dobândească informații suplimentare privind abuzurile pe care le-ar putea face sistemul juridic sau administrativ asupra celor care se încadrează în categoriile mai sus menționate.

”Acest centru nu este o formă de concurență a avocaților”, a explicat asist. dr. Dan Cărămidaru, din cadrul Facultății de Drept a UVT.

CITEȘTE ȘI: Un BMW a plonjat, în această dimineață, de pe un pod (Foto + Video)

”Există multe forme de erori ale sistemului judiciar, abuzuri de natură administrativă, în materie judiciară, ale autorităților fiscale, din domeniul social, al sănătății, cereri nesoluționate la timp etc., și multe persoane vulnerabile, victime ale acestor erori și abuzuri, nu cunosc demersurile pe care trebuie să le facă în astfel de situații.

CITEȘTE ȘI: Doi timișoreni, candidați la funcții înalte, au picat testul sincerității de Ziua Îndrăgostiților

Noi nu ne substituim avocaților, nu redactăm cereri și nu oferim reprezentare în fața autorităților, ci îndrumare spre procedurile care ar trebui urmate.

Iar modul de abordare a problemelor va fi raportat la vulnerabilitatea identificată”, a adăugat Dan Cărămidaru, care este, totodată și consultant de informare al acestui centru.

CITEȘTE ȘI: Apocalipsa multinaționalelor din vestul țării: Fabricile se închid sau se mută în alte ţări! Mii de oameni vor rămâne șomeri

Proiectul va fi derulat pe o perioadă de doi ani și jumătate. Centrul funcționează în incinta Facultății de Drept din Timișoara (Bld. Eroilor de la Tisa nr. 9A), la etajul II, camera 45.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *