Cea mai mare asociație de pacienți din România cere Ministerului Sănătății să ia măsuri pentru ca personalul medical să fie vaccinat în proporție de 100%

Aproape 60 la sută dintre profesorii timişeni au fost vaccinați cu schema completă

Personalul medical trebuie să fie vaccinat în proporție de 100%, se arată într-un mesaj al Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC). Cea mai mare organizație care reprezintă pacienții din România amintește că „de fiecare dată, pacienții au fost obligați să se testeze, uneori pe banii lor pentru a respecta siguranța personalului medical” și lansează următorul apel către angajații din sistemul sanitar: „Vă rugăm să arătați același respect pacienților și să nu îi puneți în pericol!”

CITEȘTE SI: Terminal nou pe Aeroportul Internațional Timișoara

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice își arată îngrijorarea în legătură cu nivelul acoperirii vaccinării în rândul angajaților din sistemul sanitar și solicită Ministerului Sănătății să ia măsurile care se impun pentru ca persoanele care lucrează în sistem și vin în contact cu pacienții să fie în totalitate vaccinate.

COPAC arată că se alătură și susține astfel o inițiativă a European Patient Forum, al cărui membru este, de a solicita tuturor statelor Uniunii Europene protejarea pacienților prin asigurarea vaccinării personalului medical.”Vaccinarea profesioniștilor din sănătate ridică în primul rând o problemă legată de sigurața pacienților. Numeroși pacienți cronici sunt la risc de a dezvolta complicații ale unor boli infecțioase transmisibile, inclusiv COVID-19. Anumiți pacienți, de exemplu, persoanele care fac tratament de cancer, boli autoimmune sau transplant sunt vulnerabile la infecții în general. Mai mult, anumiți pacienți nu pot fi vaccinați din motive medicale. Din aceste motive, personalul medical trebuie să fie în totalitate vaccinat, cu excepția persoanelor care au contraindicații de vaccinare”, arată reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.

Ei subliniază că pandemia COVID-19 a sporit vulnerabilitatea acestor pacienți: „Mulți au avut întârzieri în dianosticare sau probleme in continuitatea tratamentului. Potrivit studiilor COPAC, 22,8% dintre pacienții cu boli cardiovasculare nu au fost deloc la medic din teamă sau din lipsa accesului.”

„Pe măsură ce restricțiile au fost ridicate, pacienții cronici continua să fie îngrijorați în legătură cu siguranța lor. Ei sunt cea mai vulnerabilă categorie în această perioadă și nu trebuie să uităm că vine valul 4 al pandemiei. Ne confruntăm cu accesul îngreunat la diagnosticare, tratament și monitozare. De multe ori pacienții așteaptă în căldură sau în frig în fața spitalului ore în șir. De fiecare dată, pacienții au fost obligați să se testeze, uneori pe banii lor pentru a respecta siguranța personalului medical. De aceea, vă rugăm să arătați același respect pacienților și să nu îi puneți în pericol”, este apelul lansat de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.
sursa: hotnews.ro

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cea mai mare asociație de pacienți din România cere Ministerului Sănătății să ia măsuri pentru ca personalul medical să fie vaccinat în proporție de 100%

  1. Cel puțin ciudat! Cum adică să fie alții obligați să accepte să fie injectați cu un ser experimental? După voi potopul? V-au spălat și vouă mințile? Și un cadru medical vaccinat vă poate transmite covidul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *