Terminal nou pe Aeroportul Internațional Timișoara

termi 3

Noul terminal de sosiri curse externe de la Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara a fost dat în folosinţă, a anunțat ministrul transporturilor Cătălin Drulă. Terminalul poate deservi simultan peste 500 de pasageri şi are o suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi. Investiţia este realizată cu fonduri europene, bani de la bugetul de stat şi fonduri proprii. Prima aeronavă care a transferat pasagerii pe noul terminal a venit de la Munchen și aparține companiei Lufthansa.

CITEȘTE ȘI: Imnul Național, serbat cu respect la Timișoara

Lucrările la noul Terminal de Sosiri Externe au început în ianuarie 2019, iar valoarea investiţiei se ridică la 30.349.000 de lei, cu TVA, din care 13.273.000 de lei reprezintă fonduri europene, 2.342.000 de lei bani de la bugetul de stat şi 14.733.000 de lei au venit din fonduri proprii ale aeroportului.

Construcţia are o suprafaţă de 4.383 de metri pătrați, are zece filtre de control la intrarea în ţară ale Poliţiei de Frontieră şi un sistem optimizat de control vamal. Poate deservi până la 540 de pasageri simultan, adică să asigure formalităţile pentru trei avioane deodată. Noul terminal va prelua pasageri sosiți din München, Santorini, Frankfurt, Bruxelles, Londra și multe altele.

Terminalul de sosiri externe nu este singura investiţie majoră de la Aeroportul Timişoara. În anii următori va fi ridicată în continuarea acestei clădiri o aerogară pentru plecări externe, care va costa 40 de milioane de euro și care ar trebui să fie gata în 2023, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *