CE face primul pas pentru a da Ungaria în judecată pentru că permite doar șoferilor maghiari să cumpere carburanți la preţuri reduse

În Cuba, benzina este mai ieftină decât apa pentru cei care au dolari

CE face primul pas pentru a da Ungaria în judecată pentru că permite doar șoferilor maghiari să cumpere carburanți la preţuri reduse

Comisia Europeană a anunţat vineri că a decis să deschidă o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor în cazul Ungariei, care impune preţuri diferite la combustibil pentru vehiculele cu numere de înmatriculare străine şi vehiculele cu numere maghiare, încălcând astfel regulile pieţei unice.

CITEȘTE ȘI: Inspector ANAF din vestul țării trimis în judecată după ce ar fi primit 15.000 de euro mită

„Vehiculele cu numere de înmatriculare maghiare, inclusiv tractoarele şi utilajele agricole cu acte maghiare, au dreptul la preţuri oficiale la combustibil mai mici cu 60 până la 70%.

În schimb, toate celelalte vehicule cu număr de înmatriculare străin nu pot beneficia de aceste preţuri reduse”, subliniază CE.

Comisia consideră că este deosebit de important, în actuala situaţie geopolitică, să se asigure funcţionarea corespunzătoare a pieţei unice, deoarece aceasta reprezintă principalul instrument prin care se pot contracara efectele economice perturbatoare actuale determinate de invazia Rusiei în Ucraina.

Acţiunile unilaterale de la nivel naţional şi introducerea de tratamente discriminatorii contravin principiilor liberei circulaţiei pe piaţa unică şi nu pot fi o soluţie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Demararea procedurii de infringement constă în trimiterea unei scrisori de punere în întârziere. Ungaria dispune acum de două luni pentru a răspunde preocupărilor exprimate de Comisie.

În caz contrar, Comisia poate decide să trimită Ungariei un aviz motivat.

În lipsa unui răspuns la avizul motivat sau în cazul în care observaţiile prezentate în răspuns nu sunt satisfăcătoare, Comisia poate decide să treacă la etapa următoare a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor şi să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu privire la acest caz, conform digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *