Inspector ANAF din vestul țării trimis în judecată după ce ar fi primit 15.000 de euro mită

Procurorii DNA vor fi pregătiți de FBI în tehnici și metode speciale de investigații

Inspector ANAF din vestul țării, trimis în judecată după ce ar fi primit 15.000 de euro mită

Cătălin Sabău, inspector în cadrul ANAF Oradea, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 15.000 de euro mită.

CITEȘTE ȘI: 167 de cazuri noi de Covid-19 în Timiș

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, vineri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Cătălin Sabău, inspector în cadrul ANAF – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Oradea, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă agravată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că la data de 1 aprilie, în urma efectuării unui control la o PFA (persoană fizică autorizată), bănuită de desfăşurarea unor activităţi de comerţ online, neînregistrate fiscal, Cătălin Sabău, în calitatea menţionată, ar fi pretins şi primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro.

„Banii respectivi ar fi fost primiţi de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului şi pentru a stabili obligaţii fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate”, menţionează anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii şi preventive dispuse în cauză, conform agerpres.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *