Case fără utilități într-un cartier dintr-o comună timișeană

case 3

Uitându-ne în jur la modul spectaculos în care s-a dezvoltat infrastructura altor țări și la felul în care au evoluat tehnologia, mentalitatea oamenilor, ne este greu să ne raportăm la situația României.

CITEȘTE ȘI: Super captură a unui pescar în centrul unui oraş timişean! Astfel de exemplare nu s-au mai prins de mai bine de 15 ani în acea zonă

Ceea ce poate pentru alții este de neconceput, pentru noi a devenit o obișnuință, chiar dacă cu toții admitem că sunt lucruri nefirești, chiar absurde.

În secolul vitezei, multe, prea multe sate românești nu au apă sau canalizare. Unele, nici curent electric.

CITEȘTE ȘI: Câine îngropat de viu într-o criptă

Situația este cu atât mai stânjenitoare, cu cât aceleași probleme le regăsim și la comunitățile nou-create, din zonele periferice sau suburbane ale orașelor.

Solicitările pentru parcele în astfel de locuri sunt cu duiumul, fie că vin din partea localnicilor mai tineri, fie a orășenilor.

Dorința unora de a locui la casă este atât de mare, încât nici nu mai țin cont de faptul că amplasamentul nu dispune de drumuri asfaltate, apă, gaz sau canalizare.

O astfel de situație am întâlnit-o și la Peciu Nou.

CITEȘTE ȘI: „România a avut cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii de porc din sud-estul Europei: Comtim, la Timişoara”, spune Dan Negru

La marginea comunei, cu ani în urmă, au fost date în folosință mai multe parcele de teren, unele concesionate de primărie, altele, cumpărate.

Numai o mică parte dintre proprietari însă locuiesc acolo, ceilalți neavând construcțiile încă finalizate. În zonă nu este apă curentă, canalizare, gaz și nici… curent.

În schimb, e plin de bălării și de ambrozie. Situația nu e de ieri-alaltăieri, ci de vreo… 14 ani!

CITEȘTE ȘI: Băiețel de numai trei anișori, salvat miraculos de un echipaj al SMURD Timiș. Tatăl le mulțumește cadrelor medicale

”Acolo sunt două PUZ-uri, date în folosință fără utilități, de vechea administrație. Mâine le-am introduce apă curentă oamenilor dacă am putea. Dar nu sunt bani.

Perspectivele pentru viitorul apropiat privesc doar asfaltarea drumurilor din zonă și canalizarea”, a afirmat actualul primar al comunei, Gabriel Răzvan Drăgan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Case fără utilități într-un cartier dintr-o comună timișeană

  1. Nu e caz singular! Aviz amatorilor! Vezi Dumbarvita, Mosnita, Jebel, Sanihaiu Roman, Sacalaz, smd. Daca am avea o clasa politica nerupta de realitate, ar interizce asemenea practici si s/ar oferi loturile pentru care exclusiv cu utilitatile aferente, mai precis macar cu curent definitiv si apa curenta. Asta este minimum in anul 2018. Dar la noi ca la nimenea…Rromanica tara tuturor posibilitatilor!!!

Lasă un răspuns