Câine îngropat de viu într-o criptă

Un câine a fost practic condamnat la moarte – una lentă, în chinuri – de groparul unui cimitir din Sânnnicolau Mare, care l-a închis, cu bună știință, într-o criptă. Animalul fost salvat de un echipaj de pompieri, conform timpolis.ro.

CITEŞTE ŞI: Super captură a unui pescar în centrul unui oraş timişean! Astfel de exemplare nu s-au mai prins de mai bine de 15 ani în acea zonă

„Sâmbătă seara, trecând prin cimitirul de pe strada Mărășești, din Sânnicolau Mare, am auzit un câine lătrând înfundat. Lătrăturile se auzeau de sub placa de beton a unei cripte.

Când am sunat administratorul cimitirului, care este și gropar acolo, mi-a spus senin că știe de animal – că el pusese placa la criptă, cum două-trei zile – și că l-a lăsat acolo pentru că nu l-a putut scoate din groapă…

La ora 19, am sunat la 112 pentru a solicita ajutor de urgență de la Pompieri. Am fost pasată de la dispecerat la Pompierii naționali, de acolo – la Poliția națională, de unde mi s-a spus să merg să depun plângere la Poliția din Sânnicolau, că vor cerceta – ceea ce însemna, însă, cel puțin alte 24 de ore, timp în care câinele putea muri –, dar că aș putea anunța Jandarmeria.

CITEŞTE ŞI: „România a avut cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii de porc din sud-estul Europei: Comtim, la Timişoara”, spune Dan Negru

Mi-au mai spus că voi fi sunată când se va decide cine va interveni în situația asta. Timp de aproape o oră după aceea nu m-a sunat nimeni, până acum.

Văzând că nu se rezolvă nimic prin 112, am sunat la Pompierii din Sânnicolau, care au înregistrat plângerea și mi-au spus că se caută procedura legală de a interveni de urgență – și au și găsit-o, în foarte scurt timp – și că voi fi anunțată – ceea ce s-a întâmplat în mai puțin de zece minute.

CITEŞTE ŞI: Obligaţie pentru toţi românii care stau la bloc. Se aplică de luni

În vreo 15-20 de minute de la apelul meu telefonic, un echipaj de pompieri, condus de Zoran Simici, a ajuns la cimitir, a deschis cripta, salvând câinele. La intervenție a participat și o echipă de polițiști de la Poliția Sânnicolau Mare și, fiind vorba despre deschiderea unui mormânt, a fost chemat și unul dintre preoții ortodocși, Călin Cioban”, scrie jurnalista Melania Cincea.

VEZI MAI MULTE AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Câine îngropat de viu într-o criptă

 1. Bun. Aspecte legale incalcate , indiferent de scopul actiunii / scopul nu scuza mijloacele/. violarea unei proprietati in mod repetat, ofensa adusa unui decedat, prevederi legalte de drepturile persoanei etc.Daca voia sa ajute cu adevarat persoana in cauza trebuia sa-l caute simplu pe gropar, sa-i impuna sa salveze cainele. Toate lumea era multumita, costuri minime si happy end. Tare curios ar fi sa ni se relateze ce s-a intamplat DUPA dalvarea animalului.

  1. Stimate moses esti dus rau cu pluta! Cand pe tine niste mafioti te vor ingropa de viu sa astepti ca pompierii sa respecte legea, sa astepte o sentinta definitiva a justitiei privind deschiderea unui mormant! Daca vei suferi un accident pe o proprietate privata sa astepti un mandat de intrare a politiei. Si nu in ultimul rand groparul nu are dreptul sa deschida nici un mormant fara o decizie emisa de justitie. Dar este clar, esti prea prost sa pricepi aceste lucruri

 2. Domnule Moses, te doare mai tare de „incalcarea proprietatii ” – acolo unde, cu parere de rau, chiar nu mai conteaza cit de bogat esti ! …….decit de salvarea unui animal nevinovat.
  Persoanele de acest gen creaza probleme din nimic .
  Si nu ma lua cu „domnia legii”.
  Nici un om cu judecata normala nu legifereaza situatii de acest gen !
  Restul situatiilor-interpretari fortate si la limita patologicului .

Lasă un răspuns