Când va fi ridicată carantina din cauza coronavirusului în Europa și în SUA. Ce spun specialiștii despre un posibil nou val de infectări

coronavirus 21

Analiștii de la Deutsche Bank au publicat un studiu care prezice când ar urma să fie eliminate restricțiile și carantina impuse de guverne pentru combaterea răspândirii coronavirusului, pe baza experienței din China, unde după mai multe luni de luptă contra COVID-19, viața de zi cu zi revine la normal. În prezent, 1.274.335 cazuri de infectări cu COVID-19 au fost raportate la nivel global, 264.837 fiind cazuri recuperate, dar 45.893 situații grave. Nu mai puțin de 69.475 de oameni au murit de la debutul epidemiei, devenită între timp pandemie.

CITEȘTE ȘI: Pompierii, luptă fără sfârșit: zeci de incendii în doar câteva zile

Cele mai severe restricții impuse în China au fost în epicentrul focarului, orașul Wuhan, apoi în provincia Hubei. La începutul lunii martie, oficialii au început să-i încurajeze pe cei din afara provinciei Hubei să se întoarcă la serviciu. Astfel pe 25 martie restricțiile de călătorie din provincia Hubei au fost ridicate, în timp ce Wuhan va aștepta această măsură până pe 8 aprilie. Vârful epidemiei de COVID-19 a fost atins în Hubei pe 26 ianuarie. După această dată numărul de noic cazuri a scăzut constant.

STAI ACASĂ! AGIL ÎȚI LIVREAZĂ GRATUIT BUNĂTĂȚILE LA CARE POFTEȘTI

O echipă condusă de analistul Luke Templeman și strategul Jim Reid notează că ar putea fi nevoie de o a doua sau a treia blocare a călătoriilor pentru diferite țări. Pe baza experienței din Hubei, ei cred că SUA și Germania ar putea începe să ridice restricțiile pe 22 mai. Primele măsuri de renunțare a restricțiilor în Italia ar putea fi luate pe 7 mai, având în vedere că focarul sever a început mai devreme, în timp ce Spania și Franța ar putea lua astfel de măsuri pe 18 mai, iar Marea Britanie după 23 mai, scrie barrons.com.

Studiul Deutsche Bank remarcă faptul că există mari diferențe între experiența provinciei Hubei și evenimentele din alte părți ale lumii, deoarece a fost prima regiune care s-a ocupat de focar, iar țările occidnetale sunt acum înarmate cu informații mult mai bune. Pe de altă parte, China a reușit să pună în aplicare restricții dure pentru Hubei în special în interiorul provinciei, chinezii interzicând efectiv circulația şi limitând libertățile civice a milioane de oameni, ceea ce majoritatea țărilor democratice nu pot face.

Decizia de relaxare a restricțiilor depinde foarte mult de modul în care progresează curba epidemică din fiecare țară. Această evoluție reflectă deciziile luate cu 14 zile mai devreme, având în vedere perioada probabilă de incubație a virusului. În Hubei, rata de creștere de trei zile în cazuri noi a scăzut de la peste 200% la 63% în cele 14 zile de la instituirea restricțiilor. În cele din urmă, au trecut 63 de zile de la stabilirea restricțiilor până la ridicarea lor.

sursa: b1.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *