Birocrația românească: timp pierdut și bani aruncaţi pe fereastră. Inspectoratul şcolar toacă lunar aproape 14.000 de lei pe chirie

Inspectoratul Scolar Timis1

Anul trecut s-a luat decizia ca Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş să aibă un sediu propriu, în clădirea Liceului Tehnologic Agricol „Petru Botiş”.

De atunci a trecut mult timp, iar inspectorii şcolari şi angajaţii instituţiei continuă să-şi desfăşoare activitatea în clădirea de pe bd. C.D. Loga, care aparţine Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, reprezentată de Fundaţia „Caritatea”, pentru care se plăteşte o chirie lunară de 13.795 de lei, bani pe care-i asigură Ministerul Educaţiei.

Discuţiile privind găsirea unei clădiri în care să-şi desfăşoare activitatea inspectoratul şcolar s-au purtat de ani buni şi au existat mai multe variante. S-a luat în calcul posibilitatea ca sediul acestei instituţii să fie mutat în clădirea Şcolii generale nr. 9, iar mai apoi în imobilul care, în prezent, găzduieşte căminul Colegiului „Emanuil Ungureanu”. Nici una dintre aceste locaţii nu a fost agreată şi, în final, s-a optat pentru Liceul Tehnologic Agricol „Petru Botiş”.

De la teorie până la fapte însă drumul e greu. Predarea patrimoniului nu a putut fi realizată, deoarece o mică suprafaţă de teren care se află sub imobilul liceului aparţine unui conglomerat de firme. „Este vorba de un colţişor de teren, câţiva metri pătraţi, iar în prezent, reprezentanţii Primăriei Timişoara sunt în tratative cu proprietarii suprafeţei pentru reglementarea situaţiei în vederea rectificării în cartea funciară”, a precizat Francisc Halasz, inspector şcolar general-adjunct.

După mai bine de opt luni, s-a realizat dezmenbrarea terenului aparţinând Liceului Tehnologic Agricol „Petre Botiş”, la nivelul Oficiului de Cadastru Agricol şi Organizarea Teritoriului Timiş, urmând ca o dată mutat inspectoratul să deţină o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi.

Mai urmează ca într-o viitoare şedinţă de consiliu local să se aprobe acest lucru, după care se poate trece la următoarea etapă, cea a solicitării de fonduri pentru proiectare şi implicit la trecerea clădirii și terenului în proprietate Ministerului Educaţiei. Până la şedinţa consiliului local, nu vom mai solicita fonduri de la Ministerul Educaţiei, decât anul viitor, pentru că anul acesta nu vom putea să-i cheltuim”, a precizat Francisc Halasz.

Până când se vor perfecta actele, inspectoratul şcolar va rămâne tot în sediul vechi, de pe bd. Loga, şi va continua să plătească o chirie de aproape 14.000 de lei pe lună…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Birocrația românească: timp pierdut și bani aruncaţi pe fereastră. Inspectoratul şcolar toacă lunar aproape 14.000 de lei pe chirie

  1. In locul liceului nr 4(fost CFR) ar trebui mutat palatul copiilor care ar avea astfel o baza extraordinara intr-un spatiu generos, sala de sport, teren de handbal, fotbal, ateliere, sali de cursuri iar ISJ Timis ar putea functiona in caminul liceului Azur unde se gaseste in prezent palatul.

    1. ana, in locul tau as muta palatul copiilor la fabrica de zahar, ca s-asa e dezafectata in mare parte si apoi la ce draq ne mai trebuie si palatul copiilor! nu?

  2. 1. Ingamfare – inspectorii nu vor sa se mute spre periferie pentru ca au fumuri, indiferent ca vorbim de de generala X, liceul CFR cu 2 cladiri pentru fostul internat, ori fostul liceu agricol, locatii cu chirie ZERO!
    2. Indolenta – pentru Palatul copiilor au asteptat pana a fost evacuat din imobilul de pe blv. Revolutiei, desi pentru cei mici locatia ideala ar fi fost internatul de la fostul liceu Electromotor in apropierea primariei!
    3. Risipa – pentru „artistii” de la liceul de arte primaria a platit 30.000 euro/luna pentru ca ei nu suportau chiar si temporar o locatie mai periferica dar gratuita! Cu acesti bani se putea construi pe terenul viran a fostei UM de pe str. Oituz o cladire noua pentru liceu, langa facultatea de arte si peste drum de piata Unirii astfel incat tinerele talente sa fie aproape de operele kitsch ale discipolilor.
    Toate acestea sub conducerea „eminentelor” din ISJ. In rest exista si in 2016 scoli cu buda in curte, cu table din lemn scorojit, cu sobe ideale pentru afumat carnatii, cu sali de sport sub … cerul liber!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *