Banii din campanie, la Sfântul Aşteaptă!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fixat un termen aberant în procesul intentat de un partid politic pentru recuperea banilor cheltuiţi în campania electorală locală din 2016.

CITEȘTE ȘI: Scandal monstru la Timișoara! Câțiva locuitori s-au trezit cu un bloc între case

Potrivit legii, aceste sumele suportate de către candidaţi vor fi recuperate din bugetul de stat, după o procedură avizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Între această structură şi conducerea din acea vreme a partidului în discuţie, UNPR, au existat neconcodanţe, fapt pentru care s-a ajuns ca diferendul să fie tranşat de instanţele judecătoreşti. Curtea de Apel Bucureşti a dat o primă sentinţă, în vara anului 2017, dispunând ca UNPR să-şi primească banii investiţi în campanie, sume de ordinul sutelor de mii de euro.

CITEȘTE ȘI: Jaf de 150.000 euro: Un tânăr de 25 de ani a convins un minor să fure din seiful familiei şi i-a luat toţi banii

Cei de la AEP au făcut apel, lucrurile au tărăgănat, pentru ca de-abia acum să fie fixat un prim termen pentru judecarea apelului: 13 noiembrie 2019!

„Este revoltător. Probabil că o să ne primim banii cheltuiţi în 2016 de-abia după alegerile din 2020. Eu înţeleg că sunt multe dosare, că este o încărcătură mare a acestora pe fiecare judecător, dar o asemenea batjocură nu poate fi de tolerat.

CITEȘTE ȘI: O comună din Timiș devine tot mai atractivă pentru timișoreni

Nu este firesc ca instituţiile abilitate din justiţie să vorbească doar despre corupţi, penali şi infractori, neglijând partea civilă şi cea comercială, care sunt cele mai multe.

Concluzia ar trebui să fie foarte clară: nu ar mai trebui acordate aceste subvenţii pentru partide.

CITEȘTE ȘI: Fetiţă de zece ani violată timp de nouă zile de tatăl său

Dacă tot vrei să faci parte dintr-un partid politic, trebuie să îţi susţii şi financiar activitatea, nu să fie suportate campaniile politice din bani publici”, a declarat Nicolae Oprea, vicepreşedinte UNPR.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns