Scandal monstru la Timișoara! Câțiva locuitori s-au trezit cu un bloc între case

bloc grigore alexandrescu timisoara

E revoltă printre locuitorii unei străzi din Timişoara. Aceştia stau într-o zonă de case şi s-au trezit, pe nepusă-masă, că se ridică un bloc chiar lângă imobilele lor.

După ce s-au intereresat de destinaţia clădirii, au aflat că aceasta va avea cinci etaje, lucru care i-a înfuriat şi mai tare. Iritarea lor e amplificată şi de faptul că nu li s-a cerut nici un fel de acord, mai cu seamă că în zonă vor exista şi spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuit.

Oamenii au mers mai departe şi au aflat că autorizaţia de construire pentru imobilul de pe strada Grigore Alexandrescu nr. 160 a fost eliberată în condiţii dubioase.
bloc grigore alexandrescu timisoara1
Mai întâi, chiar în perimetrul construcţiei există un canal al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), lucru care i-a şocat şi mai tare. Apoi, autorizaţia este valabilă doar pentru o porţiune restrânsă din aria construită şi nu este valabilă şi pentru locurile de parcare.

În plus, prin zonă va trece Inelul IV de circulaţie şi, din cauza imobilului în discuţie, este aproape imposibil de realizat încă o bandă pentru trafic.

CITEȘTE ȘI: Fetița dispărută a fost găsită într-un cămin dezafectat, la câțiva kilometri depărtare de casă

„Am mers la primărie, am fost şi la Inspectoratul de Stat în Construcţii Timişoara, dar nu am fost lămuriţi pe deplin. Răspunsurile sunt în coadă de peşte.

Cei de la inspectoratul de stat ne-au spus că au cerut un punct de vedere de la primărie şi că vor continua cercetările.

Noi suntem hotărâţi să mergem mai departe”, spune unul dintre locatarii din zonă. Amplasamenul acestui bloc ridică, din nou, problema spaţiilor ultra-aglomerate, care nu mai permit realizarea altor lucrări.

Primarul Nicolae Robu s-a pronunţat, recent, în legătură cu acest subiect, declarând că nu va mai permite construcţii care să nu se încadreze într-o anumită distanţă.

Din păcate, cele realizate pe vechile PUZ-uri nu se mai pot încadra în această categorie, municipalitatea fiind obligată să le emită autorizaţiile necesare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Scandal monstru la Timișoara! Câțiva locuitori s-au trezit cu un bloc între case

  1. Acum vreo 6 ani am purtat si eu un razboi cu un asemenea dezvoltator pe strada Carpati, intre case.
    A facut PUZ pe o „locuinta colectiva”. Stiti cum arata? : demisol pentru parcare, parter inalt, etaj unu , etaj doi si etaj retras deci vreo … calculati si voi. Am fost toti vecinii la primarie la sedinta consiliului local unde s-a dezbatut PUZ, cu avocat, am arata ce nu e bine dpdv legal( cu POT, CUT, pompieri etc.) si dpdv moral ( ditamai bloc in zona de case). Dupa aceea am aflat ca s-a votat, s-a dat PUZ, AC, tot tacamul.
    Terenul fusese vandut de un politician cunoscut pe plan local unor dezvoltatori si …rezultatul e cel pe care il intuiti! Blocul e facut, apartamentele vandute la diversi clienti ( cica locuinta colectiva :)). Am incercat cu proces la tribunal.. degeaba! Va doresc sa aveti mai mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *