O comună din Timiș devine tot mai atractivă pentru timișoreni

topolovatu mare 1

Tot mai multe persoane își îndreaptă atenția spre comunele din județul Timiș care se dezvoltă și oferă condiții moderne de trai. Topolovățu Mare, aflată la doar 33 de kilometri depărtare de Timișoara, oferă atât peisaje tipice mediului rural bănățean, cât și modernisul pe care îl caută timișorenii: market, cabinet medical, grădiniță – mai modernă decât majoritatea din Timișoara -, școală cu teren de sport pus la punct recent.

ovidiu petru dota
Și modernizările continuă în comună prin reconstrucția podului peste râul Bega la Ictar-Budinț, pod care a devenit celebru, având chiar și o secțiune dedicată pe YouTube. Ei bine, astăzi se închide sesiunea de depunere a ofertelor pentru reabilitarea acestui pod, valoarea lucrării fiind de 2.481.551 de lei, finanțarea fiind prin PNDL 2.

CITEȘTE ȘI: Jaf de 150.000 euro: Un tânăr de 25 de ani a convins un minor să fure din seiful familiei şi i-a luat toţi banii

Prin același program se realizează atât modernizarea drumului comunal DC 77 cât și străzile din satul Cralovăț.

Tot prin acest proiect se desfășoară și lucrările la grădinița și școala din Ictar-Budinț, realizate tot la standarde moderne, urmând să aibă videoproiector, computere, bănci noi și toate dotările necesare unor asemenea instituții de învățământ.

CITEȘTE ȘI. Scandal monstru la Timișoara! Câțiva locuitori s-au trezit cu un bloc între case

Aceasta pare să fie prima instituție de învățământ care se finalizează prin programul PNDL 2, lucru care ar fi ajuns și la urechile ministrului învățământului, prin urmare inaugurarea școlii și a grădiniței din acest sat ar putea aduce nume mari pe ulițe.

Lucrările la canalizarea din Topolovățu Mare merge, de asemenea, în linie dreaptă, acestea fiind începute de circa două săptămâni.

Că se dezvoltă comuna se vede și în tranzacțiile de imobile care se fac.

”Am avut, de prin 15 septembrie până în prezent, cam 15 vânzări de case. Unele în Cralovăț sau Ictar-Budinț, însă majoritatea se află în Topolovățu Mare, poate pentru că aici încă sunt condiții mai multe”, spune Ovidiu Doța, primarul comunei.

Reabilitarea se vede și în… ”privat”, multe dintre imobilele intrate în posesia noilor proprietari fiind în proces de modernizare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *