Ateliere de știință pentru toate vârstele și un oaspete special, pe 7 aprilie, la UVT

Ateliere de știință pentru toate vârstele și un oaspete special, pe 7 aprilie, la UVT

Ateliere de știință pentru toate vârstele și un oaspete special, pe 7 aprilie, la UVT

Vineri, 7 aprilie, Universitatea de Vest din Timișoara își deschide din nou porțile pentru toți cei pasionați de știință, indiferent de vârstă, venind în întâmpinarea celor interesați cu invitația de a afla mai multe despre lumea virtuală și cea spațială.

Atelierele Caravanei Știință & Imaginație vor avea loc între orele 15 și 17:45, cuprinzând următoarele tematici:

– Realitatea virtuală în slujba cercetării spațiale

– Roboți – de la necesitate la utilitate, cu Andrei Nica

– Cronici spațiale 2023 de pe Lună și de pe Marte, cu Claudiu Tănăselia

– Plante pentru colonizarea spațială, cu Adrian Bănuță.

În urma atelierelor de știință, participanții vor pleca cu o înțelegere mai profundă și mai completă a științei și cu o doză sănătoasă de curiozitate și entuziasm pentru explorarea continuă a lumii care îi înconjoară, spun reprezentanții UVT.

CITEȘTE ȘI: Scrisoare comună a premierilor din România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi Polonia către Ursula von der Leyen privind măsurile față de importul de cereale ucrainene

În aceeași zi, de la ora 18,30, Alexandru Mironov, invitat al UVT, va aduce în atenția publicului doritor de a-l asculta, cu acest prilej, subiecte interesante din sfera inovației, amprentată puternic în domeniul tehnologiei. Alexandru Mironov a fost ministru al Tineretului şi Sportului (1993-1996) şi secretar general al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO (2000-2008).

A popularizat ştiința şi genul „science fiction” prin emisiunea „Ştiinţă şi imaginaţie”, prezentată împreună cu Mihai Bădescu, în prima parte a anilor ‘90.

Alexandru Mironov a publicat 16 volume şi a scris aproximativ 1.000 de articole cu caracter de popularizare a ştiinţei, potrivit datelor furnizate de universitatea-gazdă.

Evenimentele menționate fac parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și Consiliul Județean Timiș. Partenerul acestei serii de evenimente este NOKIA.


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *