Arme şi telefoane, în penitenciar

penitenciar 3

În acest an, angajaţii penitenciarului au descoperit la deţinuţi zeci de telefoane, cuţite sau aparate de tatuat.

De la telefoane mobile minuscule, la diferite accesorii pentru ele, la cuţite improvizate, confecţionate din diverse materiale, la aparate de tatuat artizanale ori chiar recipiente în care se prepara alcool, toate au fost descoperite de angajaţii Penitenciarului Arad.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Cele mai sexy femei din politică » Topul în care apare o imagine și cu Liviu Dragnea

Unele dintre ele au fost găsite înainte să ajungă la deţinuţii din puşcăria de pe 6 Vânători, altele au fost descoperite chiar în camerele persoanelor private de libertate.

Potrivit unei statistici care ne-a fost pusă la dispoziţie de către reprezentanţii Penitenciarului Arad, în primele nouă luni ale anului în curs au fost descoperite nu mai puţin nu mai puţin de 39 de telefoane mobile, unele fiind identificate înainte de intrarea în posesia deţinuţilor, altele după ce acestea au ajuns la „destinaţie”.

CITEȘTE ȘI: Imagine de groază: Zeci de animale moarte pe un câmp

Pe lângă cele 39 de telefoane, au mai fost descoperite o serie de accesorii, cum ar fi cartele SIM, încărcătoare de telefoane improvizate, căşti hands-free sau cabluri USB.

Cum au reuşit să treacă de vigilenţa celor care controlează pachetele care ajung la deţinuţi?

Ne explică cei din Penitenciarul Arad:

„Facem precizarea că în multe dintre cazuri dimensiunea telefoanele mobile ridică dificultăţi în descoperirea lor, din cauza dimensiunilor foarte reduse”.

Şi, pe bună dreptate, unele telefoane mobile aveau o lungime de doar 5-6 centimetri şi o grosime de numai un centimetru şi jumătate, mai mici chiar decât o brichetă.

CITEȘTE ȘI: Cei şapte primari care au speriat vestul

Unele dintre ele au fost descoperite în bucăţi de carne care erau trimise de aparţinători către persoanele private de libertate.

Deţinuţii asupra cărora au fost descoperite telefoane mobile sau accesorii pentru acestea au fost sancţionaţi disciplinar.

Şi, mai mult decât atât, reprezentanţii închisorii din Arad au sesizat organele competente, deţinuţii fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în penitenciar, în mod ilicit, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la trei ani.

Cuţite şi aparate

Dar angajaţii Penitenciarului Arad nu au descoperit doar telefoane mobile la deţinuţi.

„În cursul anului 2018 au fost descoperite şi alte obiecte interzise, cum ar fi cuţite improvizate şi aparate de tatuat confecţionate artizanal”, ne-a declarat Ionel Iovescu, purtătorul de cuvânt al închisorii.

Unele dintre cuţite au fost fabricate din linguri sau furculiţie care au fost ascuţite, iar mânerele erau bucăţi de lemn ori corpuri de brichete de plastic.

Alte obiecte interzise, descoperite la puşcăriaşi, au fost aparate de tatuat improvizate, realizate din părţi ale unor pixuri şi diferite motoraşe.

La fel ca şi în cazul telefoanelor mobile, şi deţinuţii asupra cărora au fost descoperite armele albe şi aparatele de tatuat au fost sancţionate de conducerea închisorii, în baza legii 254/2013, conform aradon.ro.

VEZI MAI MULTE AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *