Arafat, „soluție” împotriva incendiilor din spitale: „Oamenii să nu mai asculte nimic din îndemnurile împotriva vaccinării”

Arafat a cerut în ședința de Guvern să fie test PCR obligatoriu la intrarea în țară și pentru vaccinați

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit miercuri seara, la Antena 3, despre soluțiile oferite managerilor de spitale, care se tem de riscul unui incendiu, după tragedia de la Constanța, conform stiripesurse.ro.

„Soluția este să respectăm toate regulile care sunt de prevenire stabilite cu pompierii. Să ne îngrijim de bolnavi, să încercăm să reducem impactul pe sistemul sanitar, cât mai mulți să se vaccineze, măcar să nu mai ajungă în Terapie Intensivă. Noi încercăm să creștem capacitățile în siguranță. Asta nu înseamnă că putem garanta un risc 0, pentru că nicăieri în lume nu se garantează un risc 0″, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

„Detașăm personal, tocmai ca să completăm personalul tocmai ca un salon să nu rămână nesupravegheat, mai ales pe zona de Terapie Intensivă. Soluția este ca oamenii să nu mai asculte nimic din îndemnurile împotriva vaccinării. Să se trateze așa cum spun medicii, și cine poate să se vaccineze cât mai repede” a mai spus șeful DSU.

Spitalele publice vor suspenda pentru 30 de zile intervențiile chirurgicale și internările care nu reprezintă urgențe. Cu alte cuvinte, oamenii nu vor mai fi primiți în spitale pentru controale și tratamente. Decizia anunțată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a stârnit panică în rândul bolnavilor cronici care spun că nu știu dacă își vor putea continuă curele.

CITEŞTE ŞI: Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise, în localitățile cu rata de infectare peste 6 la mie / Care sunt excepțiile

„Cine citește ordinul va vedea că permite continuarea intervențiilor și tratamentelor acolo unde nu se pot amâna. Clar că urgențele nu se amână. Cazurile onologice sunt menționate ca excepții, acolo unde tratamentul trebuie să se desfășoare, și nu blochează activitatea activitatea ambulatorie. Dar într-o situație cum este cea în care ne aflăm, noi, ca medici, treaba noastră este să prioritiam și să alocăm resursele acolo unde este nevoie, astfel încât să salvăm cât mai mulți oameni”, a explicat Read Arafat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *