Situația transportului public din Timișoara continuă să rămână delicată, după refuzul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Societatea de Metropolitană de Transport Timișoara de a achita către Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) sumele aferente serviciilor oferite.
În aceste condiții, STPT face un apel public către partenerul contractual, atrăgând atenția asupra importanței vitale pe care o are onorarea acestor obligații:
”Facem un apel public către Asociatia de Dezvoltare Intracomunitară Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, prin care dorim să fie respectați termenii financiari ai contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport persoane în aria de competență a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, prin atribuire directă către Societatea de Transport Public Timișoara.
Conform contractului amintit, S.M.T.T. are obligația de a vira către S.T.P.T. sumele de bani necesare pentru serviciile de transport public oferite în cursul anului 2020 și începutul anului 2021.
În ciuda demersurilor legale întreprinse de conducerea S.T.P.T. pentru achitarea sumelor restante începând cu luna iunie 2020, S.M.T.T. nu a oferit niciun răspuns.
Achitarea datoriilor de către S.M.T.T. este vitală pentru a asigura serviciile de transport public în Timișoara. În caz contrar, vom ajunge în imposibilitatea de a oferi transportul public din Timișoara la standarde normale.
Neachitarea sumelor restante de către S.M.T.T. a dus la nedorite întârzieri salariale față de angajații S.T.P.T. și la imposibilitatea de a achita facturile către furnizorii de combustibil, energie electrică și piese de schimb.
Începând cu luna decembrie 2020, conducerea S.T.P.T. a făcut eforturi considerabile pentru achitarea salariilor angajaților și pentru plata unei părți din facturile restante față de furnizorii de combustibil, energie electrică, piese de schimb pentru mijloacele de transport în comun, cu unele întârzieri.
Fără aceste eforturi, calitatea transportului public ar fi avut de suferit, călătorii noștri fiind cei mai afectați. În baza contractului de delegare atribuit către S.M.T.T., solicităm respectarea termenilor legali ce se regăsesc în acest contract, dar și disponibilitatea partenerilor noștri la un dialog constructiv, în centrul căruia să se afle călătorul care apelează la serviciile noastre”.
Pe de altă parte, viceprimarul Ruben Lațcău le cere directorilor STPT și SMTT, Nicolae Bitea, respectiv Ioan Goia, să înceteze de urgență conflictele publice și să își respecte înțelegerile încheiate cu Primăria Timișoara și cu timișorenii.
Cei doi, secondați de directoarele economice ale celor două companii, doamnele Felicia Lăscuț (STPT) și Alexandra Simuț (SMTT) s-au angajat ca până în data de 10 februarie să vină cu o propunere de modificare a contractului de delegare a serviciilor de transport care să răspundă nevoilor celor două părți.
Apel către rrobu: pletosule, mai ești prin zonă? Cică te caută lumea pentru explicații, se pare că ai lăsat un ocean de probleme și datorii în urma ta.
Credeai că vin turcii?
Ce-ți mai place șaorma !
D.le Primar, mai bine da afara beizadelele care au fost angajate pe „fripturi” de fostul edil.
Aceste beizadele au salarii grase si capuseaza bugetul!