Controale mai aspre în vămile cu Ungaria, în căutarea grupurilor de migranți: la graniță TIR-urile stau la coada cu orele

coada TIR uri

În mai multe puncte de trecere a frontierei din vestul țării, spre Ungaria, s-au format coloane de autotrenuri care așteaptă să treacă în țara vecină.

Timpii de așteptare au crescut mult, după ce TIR-urile sunt verificate foarte atent, în căutarea grupurilor de migranți care le folosesc pentru a încerca să treacă granița spre țările din vestul Europei.

La Nădlac II, în cursul dimineții de 3 ianuarie, timpul de așteptare pentru automarfare era de cel puțin 120 de minute,  iar la Vărșand de 90 de minute.

În plus, pe autostrada A1, coada de autotrenuri ajunsese să măsoare și cinci kilometrii. Din această cauză  „ au fost contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, având în vedere că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se derulează în comun cu poliţiştii maghiari”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Ei le recomandă șoferilor de TIR să verifice care este situația timpului de așteptare aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro și să se orienteze și spre vămile cu Ungaria care nu sunt atât de aglomerate.

De la începutul acestei săptămâni, la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au efectuate formalităţile specifice pentru 19.000 de automarfare, dintre care numai la graniţa cu Ungaria s-a efectuat controlul pentru 10.000 de astfel de mijloace de transport (7.000 pe sensul de ieşire şi 3.000 pe cel de intrare).

Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra întârzieri în vamă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Controale mai aspre în vămile cu Ungaria, în căutarea grupurilor de migranți: la graniță TIR-urile stau la coada cu orele

  1. Oameni normali care n-au de gând să fie amestecați în afaceri de trafic de ființe umane.
    E clar că granița Schenghen trebuie să rămână la vestul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *