Ambulatoriul Spitalului Județean Timișoara intră în renovare

Ambulatoriul Spitalului Județean Timișoara intră în renovare

Ambulatoriul Spitalului Județean Timișoara intră în renovare

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara anunță semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului integrat (policlinica), în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.

Se urmărește reabilitarea și modernizarea infrastructurii ambulatoriului în vederea transferului centrului de greutate de la serviciile de sănătate din spital spre ambulatoriile de specialitate, în paralel cu asigurarea unor servicii medicale complexe și de calitate pentru prevenție, diagnostic și monitorizare continuă a stării de sănătate a populației.

Astfel, sunt prevăzute lucrări de intervenții la construcții și instalații la ambulatoriul de pediatrie (1.472 mp) și ambulatoriul pentru sportivi (318 mp) și extinderea spațiilor dedicate specialităților paraclinice în clădirea Spitalului Județean.

Va fi extinsă infrastructura prespitalicească pentru cele 28 de specialități existente și înființarea a cinci noi specialități care corespund cerințelor identificate la nivelul unității și tendințelor mondiale din politicile publice de sănătate. De asemenea, se urmărește dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație în cadrul ambulatoriului.

CITEȘTE ȘI: Locuitorii din Surducu Mic, Belinț, Chizătău, Livezile, Dolaț, Pădureni, Izvin, Bazoș și Petrovaselo să-și facă stocuri de apă!

Toate acestea vor duce la degrevarea presiunii din unitățile medicale de urgență din Municipiul Timișoara, reducerea numărului de spitalizări continue în Regiunea Vest prin promovarea și asigurarea de servicii de prevenție, diagnostic/screening și monitorizare care conduc la îmbunătățirea stării de sănătate a populației și la reducerea cheltuielilor sistemice cu îngrijirea medicală.

Totodată, va fi creată infrastructura necesară pentru participarea la activitățile de screening pentru depistarea cancerului, a bolilor cardiovasculare și tuberculozei, principalele cauze de deces cu impact negativ asupra eficacității sistemului de sănătate din România prin rata ridicată a mortalității evitabile și din cauze tratabile.

Valoarea totală a proiectului este 16.135.869,43 lei, din care: valoarea eligibilă din PNRR 12.277.162,42 lei.

Lucrările trebuie finalizate până la finalul lunii decembrie anul viitor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *