Am scos-o la pensie pe Rodica Surducan: ANFP confirmă dezvăluirile făcute de ziarul nostru și îi cere lui Fritz demiterea șefei DASMT!

Am scos-o la pensie pe Rodica Surducan: ANFP confirmă dezvăluirile făcute de ziarul nostru și îi cere lui Fritz demiterea șefei DASMT!

Înainte de publicarea, în 17 ianuarie, a articolului intitulat “Idolul tinerilor frumoși și liberi, Dominic Fritz, ține în brațe o pensionară păstrată ilegal în funcție de vechea administrație”, în care dezvăluiam, în premieră, că șefa Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Rodica Surducan, a fost păstrată ilegal de cinci ani în funcția publică, de primarii Nicolae Robu și Dominic Fritz, am solicitat un punct de vedere pe acest subiect Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP).

Joi a sosit răspunsul ANFP, vi-l prezentăm integral, cu precizarea că am subliniat pasajele cele mai importante.

Obiectul solicitării. Punct de vedere privind menținerea în funcția publică deținută a unui funcționar public care a îndeplinit cumulativ condiţiile de vârstă standard şi stagiul minim de cotizare pentru pensionare (…)

Concluzii. Din analiza evidenței funcției publice și a funcționarilor publici gestionată de Agenție, a rezultat că la data de 14.07.2017, persoana la care faceți referire a ocupat pe perioadă determinată, funcția publică de execuție din clasa I de consilier, gradul profesional superior la Biroul relații internaționale din cadrul Primăriei municipiului Timișoara, județul Timiș.

Prin raportare la anul naşterii funcționarului public menționat şi la dispozițiile Anexei nr. 5 la Legea nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, apreciem că în speță raportul de serviciu trebuia să înceteze de drept începând cu luna septembrie a anului 2017.

Începând cu data de 04.03.2019, persoana la care faceți referire a fost numită în funcția publică de conducere de director general la Direcția de asistență socială a municipiului Timișoara, județul Timiș, ca urmare a promovării unui concurs.

Prevederile legale aplicabile funcției publice și funcționarilor publici în vigoare în anul 2019 permiteau accesul la concurs al persoanelor care îndeplineau cumulativ condiţiile de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau care erau pensionate pentru limită de vârstă, însă o astfel de măsură era lipsită de eficienţă întrucât în eventualitatea în care o astfel de persoană promova un concurs organizat pentru ocuparea unei funcții publice vacante şi era numită în funcţia publică, deveneau incidente dispozițiile legale care reglementau încetarea de drept a raportului de serviciu.

Prin urmare, raportul de serviciu al funcţionarului public numit în funcţia publică de conducere de director general la Direcția de asistență socială a municipiului Timișoara, județul Timiș, trebuia să înceteze de drept la data numirii în funcția publică, respectiv 04.03.2019.

Constatarea cazului de încetare de drept a raportului de serviciu se făcea în termen de 5 zile lucrătoare de la intervenirea lui, prin act administrativ al persoanei care avea competenţa legală de numire în funcţia publică, respectiv al primarului municipiului Timișoara, județul Timiș.

Din analiza evidenței funcției publice și a funcționarilor publici gestionată de Agenție, a reieșit că la solicitarea funcționarului public la care faceți referire, a fost aprobată menținerea în funcția publică deținută până la data de 31.12.2021, respectiv 31.12.2022.

În mod excepţional, pe baza unei cereri formulate cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare şi cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, funcţionarul public poate fi menţinut în funcţia publică deţinută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu.

În cuprinsul Deciziei Curții Constituționale nr. 112/23.02.2021, instanța nu a prevăzut un termen până la care funcționarul public femeie poate să informeze în scris conducătorul instituției publice cu privire la continuarea raportului de serviciu până la împlinirea vârstei de 65 de ani, opinăm însă că informarea în scris trebuie făcută până la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Având în vedere anul naşterii funcționarului public la care faceți referire şi dispozițiile Anexei nr. 5 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, acesta nu se afla în situația anterioară îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, astfel că nu erau îndeplinite condițiile legale pentru a fi menținut în funcția publică deținută.

Respectarea normelor legale care se subscriu domeniului funcției publice și funcționarilor publici sunt în sarcina și obligația directă a autorităților și instituțiilor publice, în speță obligația de a constata încetarea de drept a raportului de serviciu al funcționarului public a revenit primarului municipiului Timișoara, județul Timiș. Față de cele expuse, vă informăm că Agenția a inițiat un demers la Primăria municipiului Timișoara, județul Timiș, prin care a solicitat să se dispună măsurile legale care se impun”.

Am scos-o la pensie pe Rodica Surducan: ANFP confirmă dezvăluirile făcute de ziarul nostru și îi cere lui Fritz demiterea șefei DASMT!

În traducere, Dominic Fritz va trebui să revoce dispoziția de primar semnată la finele lunii decembrie 2021, prin care i-a prelungit Rodicăi Surducan mandatul de director general al DASMT pe încă un an și să o trimită într-o binemeritată pensie…

Foto: Banatul Azi


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

10 thoughts on “Am scos-o la pensie pe Rodica Surducan: ANFP confirmă dezvăluirile făcute de ziarul nostru și îi cere lui Fritz demiterea șefei DASMT!

 1. Si cine recupereaza prejudiciul?
  Ca cineva trenbe sa plateasca. Daca e tinuta in palme.
  Si la Politia Locala nu e cam tot asa ceva?
   

  1. Ce prejudiciu? Singuru prejudiciu e al beneficiarilor care Nu vor fii pe maini mai bune Dar va las sa va beti sampaniile ca vorba aia … Despre a face rau e vorba si a Sarbatorii cand nu e cazul! Tara arde si noi sarbatorim Vai Si amar 

 2. Sper sa se sfarseasca aceasta ”domnie a terorii”. Chiar daca de fata cu altii si mai ales de fata cu ”duoamna” nu recunoaste nimeni in momentul de fata, TOATA LUMEA ar fi in extaz daca institutia va scapa de aceasta profesoara de sport cu studii juridice. Pile peste pile, amanti in birou, sefi de centre care au doar cate un om in subordine sau care nu au studii de specialitate, intimidari si discriminari. Totul trebuie sa se petreaca asa cum spune directorul, iar juristii nu pot sa isi spuna punctul de vedere pentru ca de multe ori nu stiu ce sa exprime. Iar cand stiu ceva, sunt conditionati de doleantele conducerii.
  O vreme Timisoara a functionat cu un primar si UN viceprimar. Ei bine, Directia de Asistenta Sociala are un director general si TREI directori adjuncti. Iar unul dintre directorii adjuncti nici nu are adresa de e-mail. Cert este ca acesta, care nu stie cum sa foloseasca un calculator, de cand este adjunct, a avut timp (multe concedii, zile libere si cu ajutorul autoturismului institutiei) sa isi construiasca casa de la Dinias (daca nu ma insel).
  Institutia este plina de oameni angajati pe pile, rude si prieteni de familie, coruptie si ”habarnisti”.

 3. Odată cu mărita doamna pot sa si faca bagajele mulți sefuti puși pe ochi frumoși care se uitau la doamna ca la icoană…mergeți la mall ca sunt reduceri la trolere….s-a terminat domnia si pupincurismul, s a umplut de șefi acea direcție, pusi sefi educatori de la cantină, fără pic de experiență dar cu un mare har…pupau mâna…au început să va tremure chiloteii?  Beți cola sa ziceți că sunteți în doliu, incompetentilor 

  1. Exact acelasi lucru pe care l-am castigat anul trecut, cam tot pe vremea asta, cand dezvaluirile mele despre trecutul de lupta al proaspat numitului director general al Colterm, Bogdan Nanu, l-au obligat pe cel care l-a pus in functie, primarul Fritz, sa-i ceara urgent demisia. Ti-am atasat link, curajosule anonim 🙂
   https://renasterea.ro/negru-de-suparare-din-cauza-dezvaluirilor-noastre-dominic-fritz-a-anuntat-demisia-sefului-colterm/

 4. Intreb si eu..
  NU tot cu ajutorul celor de la ANFP..s-a organizat concursul de director plin la ARAD?..si nu la Timisoara?
   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *