Alianța Vestului – Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Emil Boc și Ilie Bolojan – a luat ființă la Timișoara

Cei patru primari inițiatori ai proiectului „Patrulaterala Vestului”, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca, au semnat la sediul municipalității din orașul de pe Bega, un document care va sta la temelia alianței.

CITEŞTE ŞI: Timişoreanul Virgil Ianțu a explodat pe tema Catedralei Mânturii: ‘Aş vrea să văd instituţia bisericii construind şcoli şi spitale, salvând vieţi’

Numele asocierii s-a schimbat în Alianța Vestului (AVE), pentru a se evidenția caracterul ei deschis.

Semnatarii susțin că inițiativa este în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918. Se dorește crearea unui for informal pentru schimburi de idei și de experiență între edilii orașelor în cauză și între administrațiile publice locale respective, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg.

CITEŞTE ŞI: S-a sinucis la doar 21 de ani

În cadrul evenimentului s-a precizat că alianța nu este nicidecum o inițiativă separatistă, care ar încălca unitatea statului român, și nici una îndreptată împotriva guvernului.

Edilii prezenți doresc să fie un model pentru alte regiuni din țară, pentru a facilita dezvoltarea orașelor lor și a zonelor metropolitane, precum și pentru accesarea de fonduri europene în exercițiul financiar viitor, din perioada 2021-2027. Planurile sunt legate autostrăzi, linii de cale ferată de mare viteză și de două spitale regionale, la Timișoara și la Cluj-Napoca.

CITEŞTE ŞI: Descoperire macabră într-un tomberon

Se preconizează ca până la primăvară, Alianța Vestului să devină o asociație de dezvoltare interregională cu acte în regulă, ceea ce implică și acordul consiliilor locale din cele patru orașe.

În ceea ce privește primirea de noi membri, primarii sunt, deocamdată, rezervați, întrucât ar dori, mai întâi, să arate că pot realiza ceva, iar acolo unde sunt mulți membri deciziile se iau mai greu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Alianța Vestului – Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Emil Boc și Ilie Bolojan – a luat ființă la Timișoara

Lasă un răspuns